29 Ιαν 2012

Για μια σημαία που "την πήρε ο αέρας" πάνω στις "πέτρες"...




«Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»
 (Ομήρου Ιλιάδα,  ραψ. Μ, στιχ. 243)

 Ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο  Έκτορας Γιαλοψός έδωσαν ηρωικά τη ζωή τους τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, υπερασπιζόμενοι  το πάτριο έδαφος. 
Ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος και ο Γιαλοψός, τίμησαν το σύμβολο που κατά το κατ΄επίφαση «ελληνικό» κρατίδιο, με πρωτεργάτες το δίδυμο Σημίτη- Πάγκαλου,  απλώς «το πήρε ο αέρας».
Ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος και ο Γιαλοψός, ευχαρίστησαν με τη ζωή τους την Πατρίδα, που τους αξίωσε να την υπερασπίσουν στο πεδίο της τιμής. Οι πολιτικοί νάνοι που βρίσκονταν στο τιμόνι της πολιτικής ηγεσίας της Πατρίδας, «ευχαρίστησαν τους Αμερικανούς» και εξευτέλισαν ένα λαό που μια ζωή μάχεται για την Ελευθερία.
Αυτό ακριβώς συνέβη τη Νύχτα των Ιμίων. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον  Έκτορα Γιαλοψό που με τη θυσία τους απέδειξαν τη φυσική συνέχεια ενός ηρωικού έθνους.
Κι ένα μεγάλο συγγνώμη,  που αναγκάζομαι να αναφέρω τα ονόματά τους στο ίδιο άρθρο με ανθρώπους που αρνήθηκαν να υπερασπιστούν Ελληνικό έδαφος.
Οι σημερινοί πολιτικοί μας ταγοί, οφείλουν να διδαχθούν από τα «γεγονότα των Ιμίων». Γιατί, δυστυχώς επαναλαμβάνονται με διαφορετικό, πιό ύπουλο και χειρότερο  προσωπείο σήμερα. 
Μα πιο μεγάλο μάθημα πρέπει να πάρει έστω και τώρα, ο Ελληνικός λαός. Τότε δεν το πήρε και «επιβράβευσε»  τους υπευθύνους με την ψήφο του.  Τώρα είναι υποχρεωμένος να το πάρει γιατί αλλιώς, θα αργήσουμε να ξαναδούμε Καραθανάσηδες, Βλαχάκους και  Γιαλοψούς. Γιατί δεν θα υπάρχουν σύμβολα να υπερασπιζόμαστε. Και δεν θα τα παίρνει ούτε ο αέρας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου