18 Ιαν 2012

Το λύκο τον βλέπουμε, το ντορό* χαλεύουμε**;

Η εξεύρεση μιας λύσης σε ένα πρόβλημα είναι μια δύσκολη υπόθεση και προυποθέτει, κατ΄αρχήν, κατανόηση του προβλήματος. Τα μέσα, οι τακτικές και οι τρόποι που θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος είναι σημαντικές παράμετροι αλλά αναγκαστικά, ακολουθούν. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να έχω πτυχίο μαθηματικών για να διατυπώσω αυτόν τον κανόνα. Και κανένας αναγνώστης δεν χρειάζεται να έχει κανένα πτυχίο για να τον καταλάβει. Δυστυχώς όμως, συμβαίνει πολλές φορές να παραβιάζεται αυτός ο κανόνας με συνέπεια τα προβλήματα να μένουν άλυτα.

Ένα τέτοιο άλυτο πρόβλημα είναι και η κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας. Και είναι άλυτο,  επί δεκαετίες, διότι ο κανόνας που προανέφερα, έχει παραβιαστεί πολλαπλώς από τους Έλληνες.
Σε μια εποχή που η πατρίδα μας ζει στην παράνοια της οικονομικής κρίσης, οι περισσότεροι Έλληνες αδυνατούν να κατανοήσουν, ότι η οικονομία είναι μία μόνο παράμετρος της κρίσης. Γιατί η Ελλάς, δεν πάσχει μόνο από λεφτά. Πάσχει κι από πολλά άλλα που ενδεχομένως θα έφερναν και λεφτά.

Διότι, όταν ιδρύεις ένα ΣΟΒΑΡΟ Πανεπιστήμιο, αφ΄ενός αυξάνεις ποιοτικά  το επιστημονικό επίπεδο της Ελληνικής νεολαίας, αφ΄εταίρου  προσελκύεις ξένους φοιτητές με το συνάλλαγμά τους, βεβαίως.
Όταν ιδρύεις ένα ΣΟΒΑΡΟ Νοσοκομείο, όχι μόνο βοηθάς τους Έλληνες αλλά κρατάς την αφρόκρεμα των Ελλήνων ιατρών στην Ελλάδα και δεν την «στέλνεις» να ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ στη Ν. Υόρκη ή στο Μόναχο.
Όταν φτιάχνεις ένα Μουσείο, φυσικό κι επόμενο είναι να αυξάνεις το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και  των αλλοδαπών τουριστών για την Πολιτιστική σου κληρονομιά.

Θα μπορούσα να γράψω εκατοντάδες παραδείγματα για όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής. Επέλεξα τα τρία παραδείγματα που αναφέρονται σε  τρεις συγκεκριμένους τομείς, διότι κατ΄εμέ (κι όχι μόνο) είναι οι βασικοί πυλώνες οικοδόμησης ενός κράτους. (Υπάρχει και 4ος, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι πρώτος και πάνω από όλους : η Εθνική Άμυνα).
Και οι τρεις τομείς που προανέφερα, δηλαδή Παιδεία,Υγεία, Πολιτισμός, έχουν δεχθεί τεράστια πλήγματα από το Ελληνικό κράτος.  Και όποιες «επιτυχίες» έχουμε σε συτούς τους τομείς, προέρχονται κυρίως, από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αν και είναι κανόνας στη Μεταπολιτευτική Ελλάδα, να πρωτοστατεί η ιδιωτική πρωτοβουλία στην ανάπτυξη της Πατρίδας, με το κράτος,όταν δεν είναι απών, να αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε μορφή ανάπτυξης.

Το σημαντικό για τον Ελληνικό λαό είναι να πάρει, επί τέλους, το μάθημά του από αυτό που του συμβαίνει τα τελευταία  38 χρόνια  και να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που ζεί σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης των τελευταίων38 ετών.
Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα. Ας το συνειδητοποιήσουμε για να ελπίζουμε σε λύσεις των προβλημάτων μας. Σίγουρα όχι από αυτούς που μας τα δημιούργησαν. Κι αφού κατανοηθεί το πρόβλημα, όπως λέει και ο κανόνας στην αρχή του άρθρου, ας προχωρήσουμε  στην τιμωρία αυτών που επί 38 ολόκληρα χρόνια ασελγούν πάνω στο σώμα του Ελληνικού έθνους. Γιατί το κράτος αυτό το σκοπό έχει εν τέλει: Να υπηρετεί το Έθνος. Πιό απλό δε γίνεται.

*Ντορός= τα ίχνη
**Χαλεύω= Ψάχνω, αναζητάω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου