23 Οκτ 2011

Ζητούνται Ηγέτες



"Θα Νικήσωμεν. Αλλά δια τους Έλληνες υπέρ την Νίκην, η Δόξα"
Ιωάννης Μεταξάς

Ιστορία καλούμε την πάλη των εθνών. Η φυσική ανάγκη των εθνών για επιβίωση, δημιουργεί ιστορικά γεγονότα. Όλοι οι λαοί, όλων των εθνών, σε κάθε περίοδο, τιμούν την Ιστορία τους. Πολύ περισσότερο εμείς, οι Έλληνες. Κι αυτό γιατί, πλην ελαχίστων εξαιρέσων, υπήρξαμε ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της παγκοσμίου Ιστορίας. Η Ιστορία είναι χρήσιμη για τα έθνη, μόνο εάν ισχύει μία και μόνη προυπόθεση: ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ.

Σε κάθε Ιστορικό γεγονός, υπάρχουν έθνη (λαοί) που μάχονται. Για παράδειγμα, ουδείς αναφέρεται στη μάχη των Θερμοπυλών χωρίς να αναφερθεί στους 300 Σπαρτιάτες και τους 700 Θεσπιείς που αντιστάθηκαν στον Πέρση εισβολέα. (έστω κι αν ξεχνάμε πολλές φορές τη φρουρά των Φωκαίων στο όρος Καλλίδρομο, άσχετα με το ρόλο που έπαιξε στη μάχη) . Στις Θερμοπύλες όμως, υπάρχει ΕΝΑ και μόνο ΕΝΑ άγαλμα, που μας θυμίζει την εν λόγω μάχη: το άγαλμα του Σπαρτιάτου Βασιλέως Λεωνίδα.

Είναι προφανέστατο, ότι στο πρόσωπο του ΗΓΗΤΟΡΟΣ, τιμούμε όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας που θυσίασαν τη ζωή τους. Και φυσικά αυτό, δεν συμβαίνει μόνο στην πατρίδα μας. Συμβαίνει σε όλα τα έθνη του κόσμου για όλα τα ιστορικά γεγονότα που έχουν συμβεί.

Σε λίγες μέρες το Ελληνικό Έθνος γιορτάζει μία από τις λαμπρότερες στγμές της σύγχρονης ιστορίας του. Κι επειδή, όπως κάθε χρόνο, θα βγουν οι ΣΑΠΙΟΡΗΤΟΡΕΣ με τις ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ και ΥΠΟΠΤΕΣ αναλύσεις τους και θα λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, να ξεκαθαρίσουμε τί ακριβώς γιορτάζουμε: Το ιστορικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στους Ιταλούς κατακτητές υπό την ηγεσία του Εθνικού Κυβερνήτη, Ιωάννη Μεταξά, γιορτάζουμε. Και φυσικά, το ΟΧΙ στο Γερμανό κατακτητή που ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα, από τον ΗΡΩΙΚΟ πρωθυπουργό, Αλέξανδρο Κορυζή! Αυτό γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου! Καμμία μάχη δεν δόθηκε ποτέ, χωρίς ΗΓΕΤΗ. Το ίδιο συνέβη και την 28η Οκτωβρίου 1940! Οι Ηγέτες μας σε πλήρη σύμπνοια με το λαό μας, πολέμησαν τους κατακτητές.

Κατανόηση της Ιστορίας, όμως, δε σημαίνει μόνο αυτό. Κατανόηση της Ιστορίας σημαίνει, να ξέρουμε ΠΟΙΟΝ πολέμησαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας 71 χρόνια πρίν και γιατί. Σε κανένα φασισμό και κανένα εθνικοσοσιαλισμό, δεν είπε το ΟΧΙ ο Ελληνικός λαός δια των ηγετών του. Δηλαδή, εάν ο Μουσσολίνι ή ο Χίτλερ είχαν εγκαθυδρίσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ καθεστώτα στις πατρίδες τους, θα λέγαμε ΝΑΙ; Εάν η Γερμανία ή η Ιταλία είχαν κομμουνιστικά καθεστώτα, θα λέγαμε ΝΑΙ; Για να ξέρουμε τι λέμε, ο Ελληνικός λαός δεν έδωσε ΚΑΝΕΝΑΝ Ιδεολογικό πόλεμο. Πολέμησε δύο αυτοκρατορίες που επιβουλεύτηκαν το κύριο ΑΓΑΘΟ των εθνών: Την Ελευθερία. Κι όταν υπάρξει μια πραγματικά Εθνική κυβέρνηση στην Ελλάδα, από το Γερμανικό κράτος θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ τις πολεμικές αποζημειώσεις που μας οφείλει η Γερμανία. Κανένα Γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα δεν υπάρχει για να μας αποζημειώσει. Υπάρχει το οργανωμένο Γερμανικό κράτος. Τότε και τώρα.

Κι εκεί έγκειται το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του Ιωάννη Μεταξά και το Αλέξανδρου Κορυζή: Παραμερίζοντας τις όποιες Ιδεολογικές συγγένειες (ελάχιστες κατά τη γνώμη μου) με τις εν λόγω αυτοκρατορίες, και με μόνο γνώμονα την Εθνική μας ΤΙΜΗ και ΣΥΜΦΕΡΟΝ, οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στη δόξα λέγοντας το Ιστορικό ΟΧΙ, υπερασπίζοντας την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Σε αντίθεση με τους κομπάρσους και καπηλευτές της Ιστορίας ,που καλούσαν τον Ελληνικό λαό να μην πολεμήσει γιατί ...«ο Μεταξάς κάνει πόλεμο φασιστικό και καταχτητικό»!!! (Νίκος Ζαχαριάδης- ΚΚΕ επίσημα κείμενα, τόμος 5ος, σελ. 274) Βλέπετε, τότε ο Χίτλερ, ήταν ακόμη σύμμαχος των Ιδεολογικών των πατέρων. (Λίγους μήνες αργότερα, όταν οι Γερμανοί επιτέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση, θυμήθηκαν ποιόν έπρεπε να πολεμήσουν).

Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης, η Υπεράσπιση της Εθνικής Ιδέας θεωρείται από τα τσιράκια της νέας τάξεως, πράξη ανεπιθύμητη. Κι αυτό, γιατί αποτελεί τη ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ στα σχέδιά τους, για μια παγκόσμια κυβέρνηση ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ανθρώπων, παραβιάζοντας τη μόνη φυσική ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι η βάσις του Παγκοσμίου Πολιτισμού: την ΑΛΗΘΕΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ.

Στην Ελλάς του 2011, τέτοιοι ηγέτες δεν υπάρχουν. Η Μεταπολιτευτική Ελλάς διοικείται από ένα συφερτό πολιτικών «σωτήρων» που την χρεωκόπησαν Πολιτιστικά, Οικονομικά, Πολιτικά. Και αυτοί ακριβώς οι «σωτήρες» προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αμαυρώσουν το έπος του 1940, αγνοώντας επιδεικτικά τον Ηγέτη του και, πολλές φορές, διαστρεβλώνοντας την Ιστορική Αλήθεια, για καθαρά ιδεολογικούς λόγους.

Ευτυχώς για τα έθνη και δυστυχώς για αυτούς, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Μεταξάς και ο Κορυζής, που με το παράδειγμά τους άφησαν ιερή παρακαταθήκη στις επόμενες γεννεές, τη στάση του ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ έναντι του Έθνους και της Ιστορίας.

Πιστεύω ότι η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ της Ιστορίας μας, θα μας βοηθήσει να γεννήσουμε τέτοιους ΗΓΕΤΕΣ, όσο το δυνατόν πιό γρήγορα, που θα αντιτάξουν το δικό τους ΟΧΙ, στις δύσκολες εποχές για το Ελληνικό Έθνος. Γιατί από «ΝΑΙ», χορτάσαμε...


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις "Ελληνικές Γραμμές":
http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5065

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου