30 Οκτ 2011

Εχθρός μας ο Εαυτός μας



«Ελληνική Φυλή,
Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου είναι ο Εαυτός σου»
Περικλής Γιαννόπουλος  «Έκκλησις πρὸς τὸ πανελλήνιον κοινόν», έκδοση  ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν σε μια «Επανάσταση» σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής.  Είμαι επίσης από αυτούς που πιστεύουν, ότι οι Πολιτικές διαδικασίες καθορίζουν τις Οικονομικές, όπως και όλες τις διαδικασίες που μας αφορούν: Εθνικά και Κοινωνικά θέματα, Παιδεία, Πολιτισμός.
Άρα η «επανάσταση» θα πρέπει να είναι, κατ΄αρχήν, Πολιτική. Μια καλή, προς αυτή την κατεύθυνση, αρχή θα ήταν,  oι Πολιτικές Δυνάμεις που ευθύνονται για τη σημερινή οδυνηρή, για το Λαό και την Πατρίδα, κατάσταση να κάνουν από μόνες τους  την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ τους και να ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΘΟΥΝ μια και δεν έχουν πλέον αντιστοίχιση στην Ελληνική Κοινωνία.  Να συμμετέχουν επίσης κι άλλες Πολιτικές Δυνάμεις στη διακυβέρνηση της χώρας,  μια και η αποτυχία του Δικομματισμού είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ. Και σαφέστατα πιστεύω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Για παράδειγμα εγώ , ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ. (όπως και πολλοί συμπατριώτες μου) Αν κάποιοι το έκαναν, αυτοί είναι υπεύθυνοι.
Όταν μιλώ δηλαδή για «Επανάσταση», δεν εννοώ σε καμμία περίπτωση, το Πολιτικό και Κοινωνικό ΧΑΟΣ που ευαγγελίζεται η Αριστερά. Η οποία, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, ονειρεύεται  και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί κοινωνικές αναταραχές, για να μπορέσει να εκπληρώσει τους εκλογικούς της στόχους και να καταλάβει μέ κάθε τρόπο την εξουσία, πετυχαίνοντας το σκοπό της, που είναι  μια Αταξική και Αντεθνική κοινωνία.  Ένα πολυπολιτισμικό χωνευτήρι ανθρώπων, όπου θα αποθεώνεται το Άτομο κι όχι το Εθνικό Σύνολο. Μια κοινωνία όπου οι έννοιες Έθνος, Καταγωγή, Ήθη και Έθιμα, Εθνική και Κοινωνική Ασφάλεια και Ειρήνη, δεν θα παίζουν κανένα ρόλο, γιατί απλά δεν θα περιγράφουν τίποτα.
Ούτε βέβαια εννοώ τους διάφορους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Και οι οποίοι, αυθόρμητα ή μή, συμμετέχουν σε δυναμικές εκδηλώσεις, με κύριο χαρακτηριστικό την «Αγανάκτηση».  Ένα ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ  ιδεολογικά σύνολο, που το μόνο που προτείνει είναι η ΑΠΑΞΙΩΣΗ των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος και ορισμένες ΑΟΡΙΣΤΕΣ κουβέντες για  «λαικές συνελεύσεις», «συμμετοχικές δημοκρατίες» και τα ρέστα.... Όλα αυτά βέβαια, τα θυμήθηκε το συγκεκριμένο «κίνημα», αφού επί χρόνια απολάμβανε τους καρπούς από τις πολιτικές του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών, τους οποίους τώρα κατηγορεί.  Τότε, βέβαια, δεν ήταν «αγανακτισμένο» γιατί απλούστατα, άλλοι ήταν οι θιγόμενοι. Και δεν αναφέρομαι σε οικονομικά θιγομένους, γιατί ο Αληθινός Επαναστάτης  δεν επαναστατεί μόνο για την «ΤΣΕΠΟΥΛΑ» του. (Τραγικά, για τους Έλληνες, παραδείγματα: Στις πρόσφατες διαδηλώσεις για την οικονομία, εκατοντάδες χιλιάδες  ανθρώπων έλαβαν μέρος. Στις διαδηλώσεις για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Ιμίων είχαν άλλες δουλειές να κάνουν. Τον καιρό της ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στην Ελλάδα, χειροκροτούσαν αυτούς που ευθύνονταν για το ΕΓΚΛΗΜΑ ).
Ο Αληθινός Επαναστάτης δρά και αγωνίζεται για ιδέες ακατάλυτες στο πέρασμα των αιώνων. ΑΛΗΘΙΝΕΣ και πάντα ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ. Και η μόνη αλήθεια που γνωρίζω είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ.
Τα δύο αυτά «κινήματα» και η ΑΝΑΛΓΗΤΗ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ευθύνονται για τα ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΑ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ, για τους Έλληνες  γεγονότα, την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου. Η Κορυφαία στιγμή του 20ού Αιώνος, για το Ελληνικό Έθνος, εξευτελίστηκε και αμαυρώθηκε από τους νεοέλληνες.  Και δεν θα μου φανεί παράξενο στο μέλλον, να καταργούνται παρελάσεις με το πρόσχημα των επεισοδίων. Οι αρνητές των παρελάσεων και της απόδοσης ΤΙΜΗΣ στους ήρωες του Έθνους,  βρήκαν ένα πολύ καλό επιχείρημα από τα προχθεσινά γεγονότα.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το πρόβλημα για μένα είναι,  ότι η νέα γενιά γαλουχείται με επικίνδυνες για το μέλλον της ιδέες:
Να μή Σέβεται την ιερότητα των Εθνικών Εορτών και των Παρελάσεων.
Να μή Σέβεται τους Θεσμούς (δεν αναφέρομαι στα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν)
Να απαξιώνει τους πάντες, με αποτέλεσμα να μην ασχολείται με διαδικασίες που την αφορούν άμεσα. (Παρατηρείστε την αποχή στις τελευταίες Περιφεριακές Εκλογές)
Ο κάθε λαός έχει ένα πανίσχυρο «όπλο» στα χέρια του. Κι έχει αγωνιστεί για πάρα πολλά χρόνια να το αποκτήσει. Κι αυτό λέγεται ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, είτε ως πολιτευόμενος είτε ως ψηφοφόρος. Ο Ελληνικός λαός, δυστυχώς, χρησιμοποίησε λανθασμένα αυτό το «όπλο» στρέφοντάς το, τελικά, κατά του εαυτού του. Αν θέλει ο Ελληνικός λαός να πάει μπροστά και να ξεφύγει από την άθλια κατάσταση που έχει περιέλθει, θα πρέπει να μάθει να το χρησιμοποιεί.  Και τότε το πολιτικό σύστημα θα ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΘΕΙ.  Θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να κάνει την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ του και να σταματήσει να σκέφτεται ότι πάντα του φταίνε οι άλλοι.
Δεν μπορεί να ψηφίζει επί 37(!!!) ολόκληρα χρόνια, με ποσοστά 85% και πάνω, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πολιτικά κόμματα και πολιτικούς και να είναι ανεύθυνος!
Δεν μπορεί να συνδιαλέγεται επί 37(!!!) ολόκληρα χρόνια με το Πολιτικό Σύστημα, βλέποντάς το ως μέσο επαγγελαμτικής αποκατάστασης και σήμερα να βρίζει και να μουντζώνει τους πάντες!
Κύριοι Έλληνες ,
είμαστε συνυπεύθυνοι γι΄αυτήν την κατάσταση και καλό θα είναι να το παραδεχτούμε. Όσο πιο γρήγορα το κάνουμε, τόσο πιο γρήγορα θα βρούμε το δρόμο μας.  Ο οποίος είναι ένας και μόνο:
O ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ κατά τον Περικλή Γιαννόπουλο.  Με μούντζες, βρισίδια και απαξίωση των πάντων, το μόνο που θα επιτύχουμε είναι να μή γίνουμε ποτέ αυτό που, ελπίζω, ότι θέλουμε, απαξιώνοντας τον εαυτό μας: Μια Ευνομούμενη και Υγιής Πολιτεία Ελλήνων.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Lamia Report
http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38270:2011-10-30-20-49-04&catid=46:arthra&Itemid=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου