29 Σεπ 2011

Η Αντιστοίχιση των Πατριωτικών Ιδεών στην Ελληνική κοινωνία


Οι ιδέες έχουν κάποια αξία, όταν υπάρχουν άνθρωποι να τις υπηρετούν. Εκεί που αποθεώνονται, όμως, είναι όταν βρουν πρακτική εφαρμογή στη ζωή των ανθρώπων. Για να γίνει αυτό, πολλές φορές, χρειάζεται να αγωνιστούν πάρα πολλοί άνθρωποι για πάρα πολλά χρόνια.
Δεν υπάρχουν ιδέες στον κόσμο, που να εφαρμόστηκαν στην ανθρώπινη ζωή και καθημερινότητα, από τη μια στιγμή στην άλλη. Πάντα υπάρχει ένα μεσοδιάστημα από τη στιγμή της σύλληψής τους από τον ανθρώπινο νού, έως την πρακτική τους εφαρμογή. Είναι το μεσοδιάστημα της αντιστοίχισης των ιδεών στη ζωή του κοινωνικού συνόλου.
Πεποίθησή μου είναι, ότι ο πολιτικός αγώνας θα πρέπει να είναι κατ΄εξοχήν ιδεολογικός. Τα πολιτικά προγράμματα θα πρέπει να βασίζονται στις ιδέες και ο αγώνας tτους να διέπεται από αυτές. Και το μεσοδιάστημα που προανέφερα, είναι αυτό που θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο ώστε να δικαιωθούν ή όχι, οι αγώνες του κάθε κόμματος έως την επικράτηση των ιδεών που αντιπροσωπεύει.
Έχω την τιμή να υπηρετώ και να αγωνίζομαι μέσα από τις τάξεις ενός κόμματος, που όχι μόνο διεξάγει ένα ιδεολογικό αγώνα υπηρετώντας τις Εθνικές ιδέες, αλλά κατάφερε να τις κάνει πρωταγωνίστριες στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μέσα σε 11 χρόνια, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, κατάφερε με εξαιρετική μαεστρία και ΣΥΝΕΠΕΙΑ, να βάλει το Πατριωτικό κίνημα στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδος και το σημαντικότερο, να αποτελεί τον ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. πέρασε με ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το μεσοδιάστημα της αντιστοίχισης των ιδεών του στην Ελληνική κοινωνία, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που την απασχολούν:
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Σε όλους τους τομείς της Εθνικής μας ζωής, οι Έλληνες στη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ τους πλειοψηφία συμφωνούν με τις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. Μια ματιά στη γνώμη των Ελλήνων για τα σημαντικά αυτά θέματα, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από δημοσκοπήσεις που βλέπουν κατά καιρούς το φώς της δημοσιότητας, πείθει και τον πιο δύσπιστο. Αλλά και η καθημερινή επαφή των στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. με τους Έλληνες δείχνει ακριβώς το ίδιο, πέρα από ποσοστά και αριθμούς: ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΛΑ.Ο.Σ. και Ελληνικής κοινωνίας.
Αλλά η μεγαλύτερη ΕΠΙΤΥΧΙΑ του ΛΑ.Ο.Σ., είναι ότι ασκώντας με ΣΥΝΕΠΕΙΑ την Εθνική του Πολιτική, ΑΝΑΓΚΑΣΕ και τα υπόλοιπα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου (πλην της πάντα εκτός τόπου και χρόνου Αριστεράς) να αναπροσαρμόσουν θέσεις και κοινοβουλευτική συμεριφορά, πολλές φορές αντιγράφοντας, ώστε να ελπίζουν ακριβώς σε μια κοινωνική αντιστοίχιση.
Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για την Ελλάδα, τα κόμματα που την ταλαιπώρησαν για 37 ολόκληρα χρόνια βυθίζονται στην ανυποληψία. Τη χαριστική βολή καλείται να τη δώσει ο Ελληνικός λαός στις προσεχείς εκλογές, όποτε αυτές γίνουν (ελπίζουμε όλοι το συντομότερο), στέλνοντας το μήνυμα για μια Νέα Ελλάδα, της Δουλειάς, της Προκοπής, της Εθνικής Αξιοπρέπειας, της Διαφάνειας.
Είθε...

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις "Ελληνικές Γραμμές".
http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5037

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου