28 Οκτ 2009

Τιμή και Δόξα στον ΗΡΩΑ Μεταξά

Το πρώτο εξωσχολικό βιβλίο που διάβασα στη ζωή μου, ήταν η βιογραφία του Ιωάννου Μεταξά, γραμμένη από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη. Ευχαριστώ πάντα μέσα μου, τον αείμνηστο νονό μου, Χρήστο Καραίσκο γι΄αυτό το δώρο. Εκεί πρωτοείδα το ιδιόγραφο σημείωμα του Μεταξά και ήταν αυτό που μου έκανε την ισχυρότερη εντύπωση από όλα. Έλληνες- Νίκη- Δόξα!
Τρείς λέξεις, που αν ανατρέξει κανείς νοερά, στο βάθος της Ιστορίας, θα τις βρίσκει παντού και πάντα, αγκαλιασμένες κι αλληλένδετες. Με αυτές τις τρεις λέξεις, λοιπόν, ο Ιωάννης Μεταξάς, έδωσε το στίγμα του ΟΧΙ στον ξένο εισβολέα, αλλά και σαν γνήσιος Έλληνας, απέδειξε ότι ήταν περήφανος συνεχιστής ενός έθνους ,που πάνω από όλα έβαζε πάντα την τιμή της πατρίδος.
Ήμουνα 14 ετών όταν πήρα στα χέρια μου το βιβλίο, εν μέσω της σοσιαλιστικής(;) διακυβερνήσεως της Ελλάδας (1983). Ήταν ο καιρός, που κάποιοι είχαν βάλει σκοπό, να καταργήσουν από το ελληνικό λεξιλόγιο, λέξεις όπως ΕΘΝΟΣ-ΤΙΜΗ-ΠΑΤΡΙΔΑ, διαστρεβλώνοντας ταυτόχρονα την ελληνική Ιστορία, ειδικά την πρόσφατη. Μαθητής Γυμνασίου τότε, έπρεπε σώνει και καλά να μάθω ότι το θρυλικό ΟΧΙ το είπε ο λαός κι όχι ο Μεταξάς. Το μαρξιστοκρατούμενο καθηγητικό κατεστημένο, αλλά και το αριστερογενή πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο, βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν όλα τα κομπλεξικά τους απωθημένα, μή μπορώντας ακόμα να χωνέψουν τη συντριπτική ήττα που υπέστησαν οι ιδεολογικοί τους πατέρες στα Ηπειρώτικα βουνά 3 δεκαετίες πρίν από τον ελληνικό στρατό, τον οποίο επάνδρωνε η ΓΕΝΙΑ ΜΕΤΑΞΑ.
Και απέτυχαν παταγωδώς για ένα και μοναδικό λόγο: Πάντα οι ήρωες αναγνωρίζονταν μετά θάνατον. Ο Μεταξάς πέτυχε ακριβώς το αντίθετο: Ηρωοποιήθηκε και έφτασε στο απόγειο της δόξας του εν ζωή. Ο μπαρμπα Γιάννης έδωσε μάθημα ΗΡΩΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ στους συγχρόνους του, αφήνοντάς το ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ για το μέλλον τους.
Χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα, βλέποντας την Ελληνική Νεολαία, αυτή που ο Μεταξάς φύλαγε σαν κόρη οφθαλμού, να μιλάει για το Μεταξά και να αναγνωρίζει την ηρωική του στάση. Και χαίρομαι διπλά, γιατί αυτό συμβαίνει σε εποχές που η Ελλάς ακόμη αριστεροκρατείται. Πιστεύω ακράδαντα, ότι όταν οι νέοι μάθουν ΚΑΙ για το πολιτικό έργο του Μεταξά, θα αλλάξουν πολλά στην πατρίδα μας, όσον αφορά την ιδεολογική κατεύθυνση του λαού. Αυτή την ευθύνη έχει ο Πατριωτικός χώρος σήμερα.

Αυτός ο απλοικός στην εμφάνιση άνθρωπος, μέσα σε 4 μόνο χρόνια, αναμόφωσε εθνικά και κοινωνικά την Ελλάδα και την οδήγησε στη ΔΟΞΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου