25 Οκτ 2009

Πολιτικός αγώνας χωρίς Ιδεολογία;

Εντελώς σκόπιμα, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετεκλογικά. Αρχή μου είναι, ότι δεν χτυπάς ΠΟΤΕ τον αντίπαλο, όταν είναι πεσμένος στο έδαφος. Με την προυπόθεση, βέβαια, ότι αυτός έχει σκοπό να σηκωθεί και να συνεχίσει τον αγώνα.
Παρακολουθώντας κι εγώ, όπως όλη η Ελλάδα, τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία μετεκλογικά, αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να σηκωθεί στα πόδια της, λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι το ΜΟΝΟ που απασχολεί τα μέλη και στελέχη της είναι η εκλογή του επόμενου αρχηγού της. Και μάλιστα, σε μια εποχή που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αρχίζει και παίρνει μέτρα σε σημαντικά ζητήματα, με τη Ν.Δ. στο καναβάτσο, που, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ψάχνει τρόπο να ανακάμψει μετά τη μεγαλοπρεπέστατη ΣΦΑΛΙΑΡΑ των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Και λέω υποτίθεται, γιατί το μόνο που παρακολουθούμε, είναι ένας αγώνας δρόμου, προσώπων, φατριών, οικογενειών, ομάδων και φίλων για το ποιός θα κυριαρχήσει στις εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου, που, σημειωτέον, δεν ξέρει κανένας πότε θα γίνουν.
Ακούμε όλοι κάποιες σκόρπιες κουβέντες για κεντροδεξιά, κοινωνικό φιλελευθερισμό, κοινωνικό φιλελευθερισμό με πατριωτικό (sic) προσανατολισμό και τα ρέστα. Κι αυτό ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι ο Ιδεολογικός διάλογος με τη βάση της Ν.Δ. Τη στιγμή που τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη φάση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΛΩΝΙΖΕΙ κυριολεκτικά, παίζοντας σε γήπεδο χωρίς αντίπαλο (έτσι νομίζει διότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα φέρει το βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης), η Ν.Δ. ασχολείται με...τον εαυτό της.
Γνώμη μου είναι ότι το συγκεκριμένο κόμμα, ιδεολογικά τουλάχιστον, ΔΕΝ θα ανακάμψει ΠΟΤΕ. Κι αυτό γιατί οι ιδέες του, ΑΓΟΝΤΑΙ και ΦΕΡΟΝΤΑΙ ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος. Νομίζουν στη Ν.Δ., ότι ανακατεύοντας λέξεις που αφορούν το κέντρο, τη δεξιά με ολίγον από αριστερά, θα καταφέρουν να προσελκύσουν κόσμο από όλο το πολιτικό φάσμα και θα ξαναβρεθούν στο κυβερνητικό προσκήνιο. Και αυτό, γιατί εδώ και 35 χρόνια, φρόντισαν να διαλύσουν αυτό που ονομάζεται δεξιά και στη θέση του φτιάξαν κάτι άλλο που κανένας δεν μπορεί να πεί με σιγουριά τί είναι. Προσωπικά πιστεύω, ότι ούτε αυτό θα καταφέρουν γιατί δεν έπαιξαν ΠΟΤΕ έντιμα το ιδεολογικό παιχνίδι και δεν κατάφεραν να το κερδίσουν. Δεν μιλάω για το πολιτικό. Αυτό το έχουν χάσει από καιρό.
Κι εκεί έρχεται η ευθύνη του ΛΑ.Ο.Σ., να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τον πατριωτικό χώρο. Εφόδιό του ο έντιμος ιδεολογικός αγώνας που διεξάγει. Για τον πολιτικό δεν μιλάω είναι κερδισμένος από καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου