15 Απρ 2021

Χρονογράφημα: Κρίση, ευκαιρίες και ο "Μεγάλος Αδερφός" στο τραπέζι σας


Γράφει ο Νίκος Τζιόπας
(Το χρονογράφημα δημοσιεύθηκε στο https://www.kentrofi.gr/ )


Η κρίση γεννά ευκαιρίες!

Όλοι το ξέρουν αυτό. Κι αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον Λοβέρδο που συμμετέχει στο ΚΙΝΑΛ αλλά είναι ΠΑΣΟΚ και θέλει να οδηγήσει το κίνημα σε μέρες δόξας και μεγαλείου όπως παλιά. Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα λίγο με το γεγονός ότι είναι ΠΑΣΟΚ και θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ ή με το ΚΙΝΑΛ. Αλλά είπαμε, η κρίση γεννά ευκαιρίες. Όπως και η αναμπουμπούλα!

Τα είπε ωραία προχθές 13 Απριλίου στους «Αταίριαστους» στον ΣΚΑΙ ο Ανδρέας. Όχι, δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει τον Ανδρέα του αλλά είπε κάτι ωραίες ατάκες περί μνημονίων, κρίσης και κορωνοϊού. Ευκαιρίες μεγάλες για την Ελλάδα αυτές οι παλιοκαταστάσεις και ο μέγας μεταρρυθμιστής Ανδρέας ως άλλος Παπανδρέου θα δώσει τη λύση. Εντάξει, δεν τα είπε κι όλα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε σε τόσο λίγο τηλεοπτικό χρόνο να πει ότι το ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές του έφερε το μνημόνιο στην Ελλάδα! Αλλά και να το έλεγε, σιγά! Ο λαός ξεχνάει...

Είπε όμως σπουδαιότερα πράγματα!

Μας ενημέρωσε για την παγκόσμια πρωτοτυπία που εφηύρε η κυβέρνηση της ΝΔ με τα «ΣΕΛΦ ΤΕΣΤΣ». Και ως γνήσιος ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ είδε αμέσως τα «πακέτα», ε…, συγγνώμη..., την

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ήθελα να πω. Η Ελλάδα θα τα οικονομήσει από αυτά αφού αυτός ως κυβέρνηση θα πουλήσει την πατέντα και στους ξένους! Και ποιος μπορεί να μιλήσει καλύτερα για ΠΩΛΗΣΕΙΣ εκτός από έναν γνήσιο ΠΑΣΟΚΤΖΗ;

Υπάρχει όμως ένα θεματάκι, διότι ναι μεν η κυβέρνηση εφήρμοσε την πολιτική με τα «ΣΕΛΦ ΤΕΣΤΣ» αλλά αυτοί οι νεοδημοκράτες πάντα κάνουν μισές δουλειές. Το εντόπισε ο ίδιος μαζί με τον 17χρονο γιο του όταν πήγαν να κάνουν το τεστ και βρήκαν ότι οι οδηγίες στο έντυπο ήταν κάπως ασαφείς. Και ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ο μέγας σοσιαλιστής να καταφύγει στα τηλεοπτικά «ΣΠΟΤ» για να καταλάβει πως λειτουργεί το θέμα. Και, ΑΣΦΑΛΩΣ, βρήκε τη λύση:

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΠΟΤ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ιδιοφυία! Όχι να φτιαχτεί ένα νέο έντυπο που θα εξηγεί καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας των «ΣΕΛΦ ΤΕΣΤΣ»! Όχι, αυτά είναι ξεπερασμένα! Τα κανάλια πρέπει να πάρουν περισσότερο διαφημιστικό χρόνο από το κράτος ώστε να ενημερώσουν τον κόσμο! Εντάξει, πληρωμένο τηλεοπτικό χρόνο, αλλά κι αυτό δεν χρειαζόταν να το πει. ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ!

Έτσι γίνονται οι δουλειές γατάκια νεοδημοκράτες!

Κι αφού κατέληξα στους νεοδημοκράτες αφήνω για λίγο στην άκρη τον Ανδρέα των ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ «ευκαιριών». Ειδικά των «τηλεοπτικών» ευκαιριών. Οι νεοδημοκράτες, λοιπόν, ενώ βρήκαν κάτι πρωτότυπο δεν ξέρουν να το πουλάνε κι ας έχουν τόσους ΠΑΣΟΚΟΥΣ στην κυβέρνηση. Κι εντάξει αυτό θα τους το λύσει ο Λοβέρδος όταν συγκυβερνήσουν. Γιατί υπάρχουν κι άλλες πρωτοτυπίες που δεν σκέφτηκαν αλλά τις σκέφτηκε η Φράου από το Βερολίνο.

Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει η Μέρκελ στην συζήτησή μας για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Λοβέρδο και τα ρέστα!

Έχει, πώς δεν έχει!

Ολόκληρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζει η Γερμανία, θα άφηνε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ που γεννήθηκε μέσα στην υγιειονομική κρίση να πάει χαμένη και να ασχολείται ο κόσμος με τους ερασιτεχνισμούς των ΣΕΛΦ ΤΕΣΤΣ; Σιγά μην αφήσει τους Μητσοτάκηδες και τους Λοβέρδους να της πάρουν τη δόξα!

Εν΄όψει του ανοίγματος της εστίασης στην Γερμανία, έφτιαξε έναν ωραίο οργανισμό που λέγεται LUCA και ο οποίος έχει μια πολύ ωραία ιστοσελίδα. Σε αυτήν θα καταφεύγουν όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, θα καταχωρούν τον αριθμό των τραπεζιών τους και αυτόματα το σύστημα θα φτιάχνει για κάθε τραπέζι έναν κωδικό QR. Στη συνέχεια εκτυπώνονται οι κωδικοί και θα κολλούνται πάνω στο αντίστοιχο τραπέζι. Εκεί ο κάθε πελάτης θα σκανάρει τον κωδικό του τραπεζιού με το κινητό του κι αμέσως θα ενημερώνεται το ηλεκτρονικό σύστημα LUCA. Το οποίο, ταυτόχρονα θα αρχίζει και την χρονομέτρηση του χρόνου που θα περνάει ο πελάτης στο κάθε μαγαζί. LIVE ενημέρωση του συστήματος, δηλαδή, για το που βρίσκεται ο καθένας, που κάθησε και σε δεύτερο χρόνο μετά από σχετικό έλεγχο στο κατάστημα (εφόσον υπάρχει και κάποιο κρούσμα) τι έφαγε, πότε πήγε στην τουαλέτα κ.λ.π. Ενημερώνω ότι το σύστημα θα σταματάει ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ την «παρακολούθηση» όταν ο πελάτης φύγει και απομακρυνθεί 50 μέτρα από το κατάστημα! Ποια ΓΚΕΣΤΑΠΟ και ποια ΚΑΓΚΕΜΠΕ μπορεί να σταθεί πλέον δίπλα σε αυτήν την ανακάλυψη; Ποιοι Μητσοτάκηδες και ποιοι ΛΟΒΕΡΔΟΙ; Θα υποκλιθούν ξανά, για μια ακόμη φορά, στο τεχνολογικό μεγαλείο της Γερμανίας, οι οποία πλέον δεν χρειάζεται στρατούς και τέτοια ξεπερασμένα πράγματα για να επιβληθεί. Για την ακρίβεια, όχι η Γερμανία, αλλά η πολιτική ελίτ της χώρας, η οποία δεν έχει πατρίδα.

Το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι επιχείρησα να φωτογραφίσω το εκτυπωμένο έντυπο με μία σειρά από QR κωδικούς (μια ντουζίνα τραπέζια), να το φωτογραφίσω απλώς με το κινητό μου, όχι να το σκανάρω και, ω του θαύματος, μου ήρθε ενημέρωση αυτόματα στο κινητό μου ότι αυτοί οι κωδικοί είναι του συστήματος LUCA και θα πρέπει να μεταβώ αυτόματα στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου οργανισμού που συνεργάζεται με τις υγιειονομικές αρχές και να κατεβάσω την συγκεκριμένη εφαρμογή ώστε να ενημερωθούν για το που βρίσκομαι!!!

Το κακό με τις «ευκαιρίες» που γεννιούνται στις κρίσεις είναι ότι απευθύνονται πάντα σε λίγους και εις βάρος των πολλών. Δεν πιστεύω να έχετε διαβάσει τον «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ»;


ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ:

https://www.luca-app.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου