30 Μαΐ 2019

Πρόταση για την ενότητα των πατριωτών

Πρόταση για την ενότητα των πατριωτών εν΄όψει εκλογών.
(του   Νίκου Τζιόπα)



Η στάση των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, στέλνει πάντοτε κάποια μηνύματα στις πολιτικές δυνάμεις.  Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου, ο πατριωτικός χώρος έλαβε μέρος διαιρεμένος (δεν θα πω διασπασμένος γιατί σέβομαι τις πολιτικές επιλογές του καθενός). Τα αποτελέσματα γνωστά. Μπορεί ο κάθε σχηματισμός ξεχωριστά να μετρά τώρα τις πληγές του, είτε κάνοντας την αυτοκριτική του είτε όχι, αλλά γεγονός παραμένει ότι ο ελληνικός λαός εκφράστηκε πατριωτικά (με μια ευρεία έννοια) σε ένα ποσοστό κοντά στο 13%, σύμφωνα με την δική μου ανάγνωση. Σε απλά μαθηματικά, 3η πολιτική δύναμη.
Στα 35 χρόνια που συμμετέχω στο εθνικό κίνημα, είναι η πρώτη φορά που παρατηρώ τόσο μεγάλη ανάγκη των Ελλήνων να εκφραστεί πολιτικά ο πατριωτικός χώρος στην Ελλάδα και, μάλιστα, σε τόσο υψηλό ποσοστό. Όπως όλοι παρατηρούμε, είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που το εθνικό- πατριωτικό κίνημα δεν έχει καταφέρει να επηρεάζει άμεσα την εξουσία, αν όχι να την έχει καταλάβει ή να συμμετέχει σε αυτή. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται "πατριωτικές"  να δουν κατάματα και να προσπαθήσουν να την εξηγήσουν. Σίγουρα όχι κατά μόνας. Αυτό
άλλωστε είναι και το αίτημα των πατριωτών ψηφοφόρων, το οποίο εκφράζεται εντονότατα τις τελευταίες ημέρες, αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Ένα αίτημα που θα μπορούσα να το περιγράψω με μία απλοϊκή φράση του λαού μας: "Ήμουνα νιος και γέρασα". Υπήρχε δηλαδή από τότε που ως νέος συμμετείχα για πρώτη φορά στον εθνικό αγώνα και συνεχίζει να υπάρχει.
Με λίγα λόγια αγαπητοί πατριώτες, εφ΄όσον όλοι αποδεχόμαστε μια κοινή πολιτική βάση που έχει σκοπό την επαναφορά του πατριωτισμού στην κεντρική πολιτική σκηνή, η οποία θα αποτελέσει και το "φρένο" στην ξέφρενη πορεία του συστήματος προς την απεθνικοποίηση η οποία επιχειρείται, είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επιβεβλημένη. Τώρα περισσότερο από ποτέ! Η καταστροφική τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και συνέχεια με δεδομένες τις ταυτόσημες καταστρεπτικές θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε μια σειρά ζητημάτων, τα οποία η "πρώτη φορά αριστερά" νομοθέτησε με την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο μετασχηματισμός της ελληνικής εθνικής κοινωνίας είναι σε εξέλιξη και ο καθένας ας θέσει στον εαυτό του το ερώτημα: ποιος είμαι εγώ που θα σταθώ εγωιστικά και με βάση το στενό κομματικό μου συμφέρον, έναντι του εθνικού συμφέροντος;
Ιδιαιτέρως οι πολιτικοί αρχηγοί των πατριωτικών δυνάμεων, θα πρέπει να θέσουν αυτό το ερώτημα πρωτίστως στους εαυτούς τους και κατόπιν στους συνεργάτες και ψηφοφόρους τους, ειδικώς για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο καθένας σίγουρα μπορεί εύκολα να διαπιστώσει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Την πολιτική την ασκούν άνθρωποι και ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Σίγουρα υπάρχουν εγωισμοί, ανταγωνισμοί και προσωπικές ή ιδεολογικές αντιθέσεις. Μια σύμπραξη όμως όλων για τις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου και με δεδομένη την επιτυχία εφόσον ο λαός έδειξε τον δρόμο, είναι ικανή να εκμηδενίσει κάθε εμπόδιο.
Σε αυτή τη συζήτηση ασφαλώς και πρέπει να απασχολήσει το θέμα της ηγεσίας. Σε μια περίοδο κρίσης η λύση μιας "φωτοβολίδας", ενός καριερίστα της πολιτικής, θιασωτών της αυτοπροβολής, ανθρώπων γυρολόγων ή του περιθωρίου, ονειροπαρμένων που περιμένουν λύσεις από το υπερπέραν, αυτόκλητων σωτήρων, "αρματολών και κλεφτών" αλλά και τσιρακίων του συστήματος,  κρίνεται ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ. Διότι αυτά δοκιμάστηκαν (κακώς κατά τη γνώμη μου) και επειδή η πολιτική πρέπει να ασκείται μόνο επί αρχών και ιδεών και με βάση την γνώση των προβλημάτων και την συνέπεια στην υπεράσπισή τους.
Μόνο η λύση ενός προσώπου κοινής αποδοχής είναι και ενδεδειγμένη και συμφέρουσα για την εγγύηση του αποτελέσματος. Ενός προσώπου που θα είναι βγαλμένος από τα σπλάχνα του εθνικού κινήματος,  που αποδεδειγμένα υπηρετεί τον εθνικό χώρο με συνέπεια και έχει διατυπώσει εντελώς ξεκάθαρες ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, διαθέτει ηγετικές ικανότητες, όχι απαραίτητα ενταγμένο σε κάποιο κόμμα διότι αυτό θα δημιουργήσει αντιπαλότητες, έχει αποτελεσματικά υπηρετήσει τις πατριωτικές ιδέες στην πολιτική κεντρικά ή αυτοδιοικητικά, διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα κόμματα και προσωπικότητες του πατριωτικού χώρου και διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που ενώνουν και δεν διχάζουν.  Σημαντικότερο όλων για μένα η ΣΥΝΕΠΕΙΑ (με την οποία και ξεκίνησα) αλλά και η δεινή ικανότητά του να συνομιλεί και να πείθει ανθρώπους από διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες.
Στην αναζήτηση του εγγυητή της ενότητας των Ελλήνων Πατριωτών κινείται η σημερινή μου παρέμβαση, δημόσια και σταράτα. Γι αυτόν το λόγο δεν φωτογραφίζω κανέναν αλλά τίμια και αντρίκια, όπως θεωρώ ότι αγωνίστηκα όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό και πολλών εκ των αναγνωστών αυτής της παρέμβασης, θεωρώ χρέος μου να προτείνω μια γνωστή σε όλους προσωπικότητα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Λαμιέων ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΓΙΑ, για αυτόν τον σημαντικό ρόλο στο κομβικό σημείο που βρισκόμαστε.
Το βιογραφικό του είναι στη διάθεση του καθενός που θα ενδιαφερθεί να το μάθει και την όποια κριτική στην άποψή μου την θεωρώ επιβεβλημένη. Όπως και τον αντίλογο ή την αντιπρόταση.

Υ.Σ.: Μοναδική αρχή που πρέπει κατά τη γνώμη μου να διέπει όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα δείξουν διάθεση συνεργασίας είναι ο απόλυτος σεβασμός και αποδοχή στον ορισμό του έθνους που έθεσε ο Ηρόδοτος.



Παραπαπομπές
1. Ψηφίδες για τον Εθνομ:ελλοντισμό, του Γιώργου Σαγιά (Περιοδικό Patria, τεύχος 33, Ιούλιος Αύγουστος 2012
2. "Φ"- Σχέδιο διακήρυξης και 25 πολιτικές θέσεις, Γιώργος Σαγιάς (Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 2018).

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει link για τις παραπομπές ή κανένα σχετικό video στο youtube;

    ΑπάντησηΔιαγραφή