28 Μαΐ 2019

Η Ευρώπη και ο Δούρειος Ίππος που συνεχώς μεγαλώνει


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, στο φύλλο της Παρασκευής 24 Μαίου 2019.


Είναι πολύ σημαντικό για όποιον ασχολείται με την πολιτική, άμεσα ή ευρύτερα δεν έχει σημασία, να μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτεται ο κάθε συμμετέχοντας σε αυτήν. Εξίσου σημαντικό είναι αυτός ο συλλογισμός, όταν έχει να κάνει με την διεθνή πολιτική, όπου τα πράγματα δυσκολεύουν. Κι αυτό συμβαίνει επειδή εκεί οι συμμετέχοντες είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν την ίδια κουλτούρα με σένα, μιλάνε άλλη γλώσσα, ίσως έχουν άλλη θρησκεία, με  λίγα λόγια είναι αλλοεθνείς, οπότε αντιλαμβάνονται τα πράγματα με βάση το εθνικό τους συμφέρον. Πράγμα θεμιτό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι άνθρωποι έτσι έχουν επιλέξει να ζουν.

Προσφάτως, μέσα από την διαδικασία να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτονται και εννοούν την ευρωπαϊκή πολιτική οι Γερμανοί, ανακάλυψα στο διαδίκτυο μια συνέντευξη του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Γιενς Πλέτνερ. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον γνωστό δημοσιογράφο του ΚΡΗΤΗ TV, κ. Σαχίνη (εκπομπή Αντιθέσεις, 25/5/18).

Δύο απαντήσεις του Γερμανού πρεσβευτή σε σχετικές ερωτήσεις είναι, νομίζω, άξιες σχολιασμού,
διότι δείχνουν ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται και ασκεί πολιτική, η ηγέτιδα χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Η πρώτη αφορά στην στάση της Γερμανίας στο Σκοπιανό ζήτημα. Μας είπε ο Γερμανός πρέσβης στην επιχειρηματολογία του να πείσει ότι η στάση της χώρας του είναι ορθή, ότι "η ανάμιξη πολιτικής και ιστορίας μόνο προβλήματα δημιουργεί". Μια δήλωση που μπορεί άνετα να αποδοθεί με την ακόλουθη προτροπή: Ξεχάστε την ιστορία σας εάν θέλετε να επιβιώσετε!

Η δεύτερη που προκάλεσε εντύπωση, ήταν η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, που αφορά στην εξώφθαλμη και προκλητική υποστήριξη της Γερμανίας προς την Τουρκία. Εκεί, ο Γερμανός πρέσβης απάνησε ορθά κοφτά, ότι στην Γερμανία ζουν πάνω από 3,5 εκατομμύρια Τούρκοι, οπότε η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να το λαμβάνει συνεχώς υπ΄όψιν. Με λίγα λόγια είπε ότι η τουρκική μειονότητα της Γερμανίας υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίον πολιτεύεται η Γερμανία έναντι της Τουρκίας!

Ο αναγνώστης θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ότι αυτές οι απόψεις δεν εκφράζονται από κάποια αμελητέα δύναμη της Ε.Ε. αλλά από την πλέον ηγέτιδα δύναμή της, η οποία όπως έχουμε δει στο παρελθόν μπορεί και επιβάλλει την άποψή της. (το είδαμε προσφάτως και με τις δήθεν διαπραγματεύσεις του Τσίπρα όπου τελικά πέρασε η θέληση των Γερμανών.)
Παρακολουθώντας την Ευρωπαϊκή πολιτική, δεν έχω βρει πιο τρανταχτά επιχειρήματα που να δείχνουν εντελώς ξεκάθαρα (έως ξεδιάντροπα) την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ όσων υπερασπίζονται το οικοδόμημα της Ε.Ε. Διότι όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γερμανού Πρέσβη, οι οποίες απηχούν πλήρως τις απόψεις της Γερμανικής κυβέρνησης, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ΟΥΔΕΜΙΑ Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν επιχειρείται. Όχι ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί, για μια σειρά από λόγους οι οποίοι θα πρέπει να αναζητηθούν στην ανάγκη των εθνών να διεξάγουν έναν ελεύθερο εθνικό βίο. Δείχνουν όμως και την αδυναμία των "ευρωπαϊστών" να υποστηρίξουν το οικοδόμημά τους. Καλούν από τη μία να ξεχαστούν οι εθνικές ιστορίες των λαών της Ευρώπης ώστε να είναι πιο εύκολη για αυτούς η διακυβέρνηση του οικοδομήματός τους κι από την άλλη, φορτώνουν την Ευρώπη με πληθυσμούς εντελώς διαφορετικούς, τους οποίους όχι μόνο δεν τους εντάσσουν σε αυτήν την προσπάθεια λήθης του πολιτισμού τους αλλά και τους παροτρύνουν να διατηρήσουν άρρηκτη την σύνδεσή τους με τις μητέρες- πατρίδες τους!

Πιο εκπληκτική απόδειξη του ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΥ που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει.


Αυτό που πρέπει να αναλογιστεί ο Έλληνας στις μεθαυριανές ευρωπαϊκές εκλογές είναι το κατά πόσον είναι διατεθειμένος να απεμπολήσει τους αγώνες των πατεράδων και παππούδων του, στο όνομα μιας ολοκλήρωσης που εν τέλει δεν θα ισχύει, διότι οι λαοί που μας φορτώθηκαν από την ελίτ των "ευρωπαιστών" έχουν διαφορετική άποψη, την οποία μπορούν και επιβάλλουν τώρα. Φανταστείτε στο μέλλον που όπως μας δείχνει το δημογραφικό, θα γίνουν πλειοψηφία.Ο Δούρειος ίππος θα χει μεγαλώσει τόσο πολύ, που δεν θα φτάνουμε να τον αντιμετωπίσουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου