7 Αυγ 2018

25 πολιτικές θέσεις του Γιώργου Σαγιά για την ενότητα των πατριωτών


Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 
στο φύλλο της 4ης Αυγούστου 2018

Γράφει ο Γιώργος Σαγιάς, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας, Πορτοκαλί Σύγχρονη Πόλη

Προτείνονται 25 Πολιτικές Θέσεις ως βάση μιας πρώτης συμφωνίας για την ενότητα του εθνικού χώρου. Δεν αποτελούν θέσφατο, πολλές έχουν ξαναειπωθεί από διάφορους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με διαφορετικό τρόπο, μπορούν να τροποποιηθούν επί τω βελτίω, επιδέχονται αλλαγές και προσθαφαιρέσεις και σαφώς δεν καλύπτουν όλο το εύρος της πολιτικής θεματολογίας. ´Ομως σε κάποια βάση πρέπει να εδράζεται η όποια συζήτηση μπορεί να προκύψει. Μετά την κατάθεση του ιδεολογικοπολιτικού πλαισίου συζήτησης με την ονομασία "Σχέδιο Διακήρυξης φ", δίνεται σε διαβούλευση και μια πολιτική βάση υπό μορφήν 25 σύντομων σημείων ώστε να διευκολυνθούν οι ηγεσίες, τα στελέχη, τα μέλη των κομμάτων του πατριωτικού χώρου αλλά και προσωπικότητες και κάθε πολίτης ανεξαιρέτως στις αναζητήσεις τους και να επιταχυνθούν οι πολιτικές διεργασίες. Η σειρά αναφοράς των πολιτικών θέσεων δεν είναι βάση ιεράρχησής τους. Για όλα τα σημεία που αναφέρονται εδώ αλλά και για όσα δεν αναφέρονται, χρειάζεται να εκπονηθεί Εθνικό Σχέδιο. Τα θέματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα και σύμπλοκα. Σημειώνεται ότι υπάρχουν και σημεία που μπορεί
να οδηγήσουν σε διαφωνίες αλλά συνειδητά δεν τίθενται σε αυτή τη φάση προς διαβούλευση διότι σκοπός του κειμένου είναι η εύρεση κοινού παρονομαστή υπέρ Ελλάδας και Ελλήνων.

1)Δημογραφικό. Η Ελλάδα χάνεται. Μεγίστη υποστήριξη της τεκνοποιίας και της μητρότητας. Γενναία στήριξη Ελλήνων Πολυτέκνων και Τριτέκνων.

2)´Αμεσο σταμάτημα των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας. Αντιμετώπιση της έως τώρα μετανάστευσης βάσει της νομοθεσίας με παράλληλη πρόταση αλλαγής νόμων. Καταγγελία Συνθηκών που δεσμεύουν την χώρα. Η παράνομη μετανάστευση να αντιμετωπιστεί κατά τα προβλεπόμενα. Υποστήριξη των όντως προσφύγων έως να αρθούν οι λόγοι της προσφυγιάς.

3)Κίνητρα στους ´Ελληνες επιστήμονες, εργάτες και όλους όσοι άθελά τους ξενιτεύτηκαν, για να επιστρέψουν. Αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στην κομματοκρατία για τα Ελληνόπουλα που αγωνίζονται εντός Ελλάδας.

4)Στήριξη της ελληνικής Ταυτότητας και Παράδοσης ενάντια στην επίθεση της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης. Στήριξη της Ορθοδοξίας, της Οικογένειας και εν γένει της Κοινωνίας ενάντια στην απόπειρα ισλαμοποίησης και εθνομηδενισμού.

5)Ειδικός σχεδιασμός με καθετοποίηση και εξακτίνωση δράσεων για προστασία και προώθηση του ομοτρόπου, ομοδόξου, ομογλώσσου και της καταγωγικής συνέχειας των Ελλήνων βάσει του Συντάγματος και των Νόμων της Ελλάδας.

6)Καταγγελία αντεθνικών ανθελληνικών αντισυνταγματικών Συμφωνιών, Μνημονίων, και κάθε είδους Δεσμεύσεων με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο.

7)Προώθηση μελέτης ειδικών για Συνταγματική Αναθεώρηση.

8)Εξυγίανση στις Τράπεζες. Τράπεζες βιώσιμες ή κλειστές.

9)Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αυτοδύναμα ή κλειστά. Κρατική τηλεόραση ολιγομελής, αποτελεσματική και υπέρ των εθνικών συμφερόντων.

10)Προτεραιότητα στα Εθνικά Θέματα. Εξωτερική πολιτική πολυδιάστατη χωρίς εμμονικές προσεγγίσεις με βάση αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον. ´Αμεση ανακήρυξη ΑΟΖ.

11)Ενιαίος αμυντικός χώρος. Κύπρος Αιγαίο μέτωπο ενιαίο. ´Οπου Μακεδονία εκεί Ελλάδα. Προώθηση της ελληνικής στρατιωτικής βιομηχανίας. Διεκδικούμε τα δίκαιά μας από γείτονες και κάθε επιβουλέα.

12)Δικαίωμα ψήφου στους ´Ελληνες της Διασποράς. Υποστήριξη των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας και διά των Ελλήνων εκτός Ελλάδας με προοπτική παρέμβασης στο σύνολο των χωρών παγκοσμίως. Δημιουργία Διεθνούς Οργανισμού για τους ´Ελληνες με τη συμμετοχή Αποδήμων της Διασποράς και Φιλελλήνων.

13)Ορυκτός πλούτος και Ενέργεια ως σημείο αιχμής εθνικής ανάταξης, αυτοδυναμίας και ανεξαρτησίας. Παραγγελία μέσων εξόρυξης - άντλησης και επεξεργασίας ως Εθνική Επένδυση. Κίνητρα ανάπτυξης της Βιομηχανίας.

14)Ανάπτυξη Πρωτογενούς, Δευτερογενούς και Τριτογενούς Τομέα με μεγάλη μείωση φόρων, ανά κατηγορία φοροαπαλλαγές και εξαιρετικά στοχευμένες επιδοτήσεις με προοπτική την αυτάρκεια σε βασικά είδη και την αυτόνομη αξιοποίηση ορυκτών και ενέργειας. Προσεκτικές συνεργασίες και επιδίωξη ισοδυνάμων έως την επίτευξη εθνικής αυτοδυναμίας. Προτεραιότητα στον ´Ελληνα εργαζόμενο και στα ελληνικά αγαθά, προϊόντα και πρώτες ύλες.

15)´Εμφαση στην Καινοτομία και στο Επιχειρείν των Νέων με επιπλέον εστιασμένη στόχευση στη ρομποτική, την διαστημική και την παγκόσμια ναυσιπλοΐα.

16)Διοικητική Μεταρρύθμιση και ιδιαιτέρως μεγάλη Μείωση της Γραφειοκρατίας. Λειτουργική αναδιοργάνωση Δημοσίου Τομέα για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας. Κράτος εθνικό, κοινωνικό, ανθρώπινο, λειτουργικό, αντιγραφειοκρατικό και αποτελεσματικό. Ασφάλεια - Τάξη - Διαφάνεια παντού.

17)Νέο θεσμικό πλαίσιο ξεκάθαρο και ευέλικτο με στόχο την συρρίκνωση έως εξαφανίσεως της διαπλοκής, την πάταξη της διαφθοράς και την θέσπιση κινήτρων για τους εξαιρετικούς και άριστους κάθε τομέα βάσει αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων πέρα από κόμματα και χρώματα.

18)Σχέδιο Αποκέντρωσης και μαζικής επιστροφής στις Κοινότητες (χωριά και κωμοπόλεις) πενήτων, αστέγων αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου ώστε να αναζωογονηθεί η ύπαιθρος χώρα διά του ελληνικού κοινοτισμού. Αλλαγή του νόμου για την Αυτοδιοίκηση με ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές τις οποίες εποφθαλμιούν εχθρικές δυνάμεις. Μέριμνα για συντριβή οποιασδήποτε προδοτικής κίνησης.

19)Αλλαγή στο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης. Δικαστική εξουσία προστάτης και θεματοφύλακας των εθνικών συμφερόντων. Κάθαρση και μέτρα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

20)Μεγάλες τομές στην Παιδεία βάσει εθνικού σχεδίου με μεγάλες αλλαγές στην σκοποθετική και στην στοχοθεσία σε όλες τις βαθμίδες. Για μια ηγουμένη μειοψηφία. Διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού παγκοσμίως. Για έναν "ελληνικό τύπο ανθρώπου".

21)Ιδιαίτερη πρόνοια για θέματα Πολιτισμού, Ιστορίας και Τουρισμού. ´Ενταξη όλης της επικράτειας σε εθνικό σχεδιασμό προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς. Ανάπτυξη με έμφαση στη δημιουργία υποδομών. ´Ενταση του ανασκαφικού έργου και προβολή τού ελληνικού πολιτισμού. Η Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες το χρόνο.

22)Δημιουργία δικτύου υποστήριξης, προβολής και προώθησης κάθε μορφής ελληνοκεντρικής Τέχνης και των δημιουργών της.

23)Προστασία τού Περιβάλλοντος σε συνδυασμό με λεπτομερή, λειτουργικό και αποτελεσματικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας. Δημιουργία "Τραπεζών Σπόρων και Ειδών" ως πρόνοια στην παγκόσμια προώθηση μεταλλαγμένων προϊόντων και ειδών. ´Ασκηση αρνησικυρίας σε περίπτωση επιβολής μεταλλαγμένων και νομική αμφισβήτηση σχετικών νόμων.

24)Νέο εθνικό σχέδιο Υγείας. ´Αμεση πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών με ισοδύναμο την απόλυση αντίστοιχου αριθμού συμβούλων βουλευτών.

25)Εκστρατεία ενημέρωσης για τα προβλήματα που δημιουργεί η διαφαινόμενη αντικατάσταση πληθυσμού και η πολυπολιτισμικότητα στον εθνικό και κοινωνικό ιστό και στην τάξη, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη.

Εν κατακλείδι, για την ενότητα των πατριωτών: ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο ως βάση συζήτησης υπάρχει. Πολιτικές θέσεις πρώτης συμφωνίας ως βάση συζήτησης υπάρχουν. Θέληση για ενότητα υπάρχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου