5 Μαΐ 2015

Τελικά, ΕΥΡΩ, ΔΡΑΧΜΗ ή «ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ» κ. Μιχαλολιάκο;


         Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 2ας Μαίου 2015 του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Δεν είμαστε υπέρ της εξόδου από το ευρώ για τον εξής απλούστατο λόγo: το έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά! Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να φύγουμε από το ευρώ. Αν αυτή τη στιγμή, όπως είναι δομημένη η ελληνική οικονομία φύγουμε από το ευρώ, θα παραδοθεί η χώρα στους παγκόσμιους τοκογλύφους».

Αυτή η δήλωση εκστομίστηκε από τον αρχηγό της Χ.Α. σε προεκλογική του συνέντευξη στην Δημόσια Τηλεόραση (19/4/2012)! Στην ίδια εκπομπή χαρακτήρισε ως «παραμύθι» την άποψη ορισμένων ότι καταγγέλλοντας το μνημόνιο βγαίνουμε αυτόματα από το ΕΥΡΩ.
Παρ΄όλα αυτά και χωρίς να έχει αλλάξει απολύτως τίποτε στην «δόμηση της ελληνικής οικονομίας», βλέπουμε να πληθαίνουν τελευταία (ιδιαιτέρως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου) οι απόψεις περί «επιστροφής στη δραχμή».


Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ στις 28/4/2013: «Η Χρυσή Αυγή τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της επακόλουθης επιστροφής σε εθνικό νόμισμα «αν χρειαστεί», και προκειμένου να «σταματήσει η υποταγή», όπως δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής όπου εξετάζεται το πολυνομοσχέδιο».

Διαβάζουμε επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (5/1/2014) άρθρο με τίτλο «ΕΥΡΩ: η ταφόπλακα της χώρας- ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: οι νεκροθάφτες της»:
“….Πολλές φορές ο Αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ν.Γ. Μιχαλολιάκος έχει πει: "Εάν είχε επικρατήσει η λογική, η Ελλάδα δεν θα είχε φύγει ποτέ από τη δραχμή. Eαν είναι να επιλέξουμε μεταξύ ευρώ και Ελλάδας, επιλέγουμε Ελλάδα!" Πολλοί έχουν σπεύσει από τότε να πουν πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχει θέσεις ή πως η μοναδική μας θέση έχει να κάνει με την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών! Γελοίοι και ανόητοι ήταν και τέτοιοι παραμένουν…

Χαρακτηριστικά αναφέρω επίσης, το άρθρο της κ. Ειρήνης Δημοπούλου Παππά, διευθύντριας της εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ η οποία προτείνει δημοψήφισμα μάλιστα για αυτό το λόγο. Να σημειώσω εδώ, ότι το άρθρο φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ την 15η Φεβρουαρίου 2015.

Σε διάφορα άλλα άρθρα, όπως αυτό της 18ης Μαρτίου 2015 διαβάζουμε στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, άρθρο με τίτλο: «Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ;» στο οποίο επικαλείται συνέντευξη του Πιερ Μοσκοβισί  (Επίτροπος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις)στο Spiegel  ,  ο οποίος προειδοποίησε ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος:
«Σε τελευταία ανάλυση όλοι μας στην Ευρώπη πιθανόν συμφωνούμε ότι μια Grexit  θα ήταν μια καταστροφή — για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωζώνη ως σύνολο. Εάν μια χώρα εγκαταλείψει αυτή τη νομισματική ένωση, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια χώρα θα είναι η επόμενη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ότι θα είναι η αρχή του τέλους».

Η εφημερίδα συμπεραίνει: «H Ελλάδα κρατάει στα χέρια της την επιβίωση του ευρώ, άρα υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για να γλιτώσει από την λαίλαπα των Μνημονίων και του επαχθούς χρέους! Αλλά με ποιους θα κάνει κάτι τέτοιο; Με τους Σαμαροβενιζέλους και τους Τσιπροκαμμένους; Εδώ χρειάζεται Χρυσή Αυγή, για να τους χορέψει στο ταψί!». Εμμέσως δηλαδή, εκφράζεται η άποψη ότι η τυχόν έξοδος της Ελλάδος από το Ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απειλή και μόνο, ώστε, ως άλλος Τσίπρας, να μπορέσει ο κ. Μιχαλολιάκος να «χορέψει στο ταψί» τους Ευρωπαίους εταίρους.

Μετά από όλα αυτά, αδυνατώ να κατανοήσω αν η Χρυσή Αυγή προτείνει Ευρώ ή Δραχμή. Υπάρχει και η άποψη του «βλέποντας και κάνοντας» αλλά ούτε αυτήν την ακούω ξεκάθαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου