7 Ιουλ 2013

H Δημοτική Αστυνομία θύμα του "βλέποντας και κάνοντας"




«Ο ελληνισμός είναι μια οικογένεια από κοινότητες. Το έθνος μας ολάκερο πάλι με κοινότητες πρέπει να κυβερνηθεί, και μόνο με κοινότητες θα προκόψει.» ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ.

Οι πόλεις αποτελούν την τελευταία εστία αντίστασης των λαών, στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης. Κι αυτό φαίνεται να το γνωρίζει πολύ καλά η τρόικα.
Η  δικομματική κυβέρνηση που δείχνει ότι εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές των παγκόσμιων τοκογλύφων που,  κατά ομολογία τους, έχουν αποτύχει στους σχεδιασμούς τους για το ... «σώσιμο» της Ελλάδας, έρχεται να εκτελέσει μια εντολή η οποία χτυπάει την πιο βασική μορφή οργάνωσης των Ελλήνων πολιτών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαλύοντας την Δημοτική Αστυνομία!

Με την δικαιολογία ότι η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται ενίσχυση (που πραγματικά χρειάζεται- το απέδειξε περίτρανα η γιγαντιαία αλλά αναποτελεσματική επιχείρηση σύλληψης των Αλβανών δραπετών), τίθενται σε διαθεσιμότητα  από τον κ. Μητσοτάκη, περίπου 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί. Παράλληλα το σχέδιο προβλέπει, ότι  μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου που θα ορίσουν για την διαθεσιμότητά τους (6-9 μήνες) όσοι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μετατεθούν πουθενά, τότε επίκεινται η οριστική τους απόλυση.
Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση ενός «σχεδίου» που...  δεν είναι σχέδιο. Διότι δεν έχει εξηγήσει επαρκώς γιατί απολύει εργαζομένους που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και, μάλιστα, τους βγάζει σε διαθεσιμότητα το οποίο σημαίνει ότι πλήγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ήδη οι δημοτικοί αστυνομικοί, μιλούν για την αντισυνταγματικότητα της απόφασης. Αυτό είναι το νομικό μέρος. Το ουσιαστικό όμως ζήτημα είναι η απονεύρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία χρειάζεται και την δημοτικής της αστυνομία, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της.
Παράλληλα ο κ. Βαρβιτσιώτης, προαναγγέλει προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο κατά τη γνώμη του πρέπει άμεσα να ενισχυθεί ώστε να θωρακιστεί το Αιγαίο μας. Δηλαδή, μας λέει το ελληνικό κράτος, ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν άνετα να μεταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία αλλά όχι στο Λιμενικό Σώμα!
Άν στα αλήθεια ήθελαν να αποκαταστήσουν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, θα τους προσελάμβαναν άμεσα στο Λ.Σ., μια και έχουν περάσει ήδη ταχύρυθμα σχολεία αστυφυλάκων και δεν θα επιβαρύνουν το Λ.Σ. με πρόσθετα έξοδα εκπαίδευσης κ.λ.π.
Επίσης, με την πρόσληψη των Λιμενοφυλάκων, το κράτος θα επιβαρύνεται με τους μισθούς τους αλλά και με το 75% των μισθών των Δημοτικών Αστυνομικών οι οποίοι θα είναι σε διαθεσιμότητα. Με δεδομένο ακόμα ότι το Λ.Σ. δεν προσλαμβάνει προσωπικό μέσω Πανελληνίων εξετάσεων (όπως συμβαίνει με την αστυνομία) δεν χρειάζεται να αναρωτιέται κανείς για τον λόγο αυτής της απόφασης από τους κ.κ. Βαρβιτσιώτη και Μητσοτάκη. Πιό εύκολα τα ρουσφέτια εκεί παρά στην ΕΛΑΣ.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι το «βλέποντας και κάνοντας». Θύμα της αυτήν  την φορά η Δημοτική Αστυνομία, δηλαδή το κύτταρο της οργάνωσης του ελληνικού κράτους, η τοπική αυτοδιοίκηση. Το ενδιαφέρον από δω και πέρα είναι να δούμε τις αντιδράσεις που θα έχουμε από τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι σε πλείστα άλλα ζητήματα, ακολουθούν τυφλά και εκτελούν την κυβερνητική πολιτική. Ίδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου