22 Ιαν 2013

Γράμμα σε έναν "εθνικοφιλελεύθερο"

Είπα να αφήσω λίγο χρόνο να περάσει, μετά το «σάλτο» σου στη «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη», για να σε ρωτήσω κάποια πράγματα, ώστε να μη λειτουργήσω "εν θερμώ". Νομίζω ότι ένα έτος είναι αρκετό για μένα τον.... νευρικό.
Δεν θα σταθώ σε αυτά που ακούω από πολλούς, ότι δηλαδή κοίταξες μόνο την πάρτη σου με αυτή σου την κίνηση, αδιαφορώντας για ιδέες και συναγωνιστές και ψάχνοντας για ψηφοφόρους.
Ούτε βέβαια στο γεγονός, ότι εκτός από ελαχιστότατες περιπτώσεις (νομίζω μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) συναγωνιστών σου, η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν σε ακολούθησε ούτε καν ως ψηφοφόροι σου, αν και πολύ θα το ήθελες.
Σε καμμία, βέβαια, περίπτωση δεν θα κρίνω το χαρακτήρα σου και τις πράξεις σου όλα αυτά τα χρόνια που υπήρξες ο ηγέτης του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα, απολαμβάνοντας μια άνευ προηγουμένου «ασυλία» από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εθνικιστών.
Ούτε τώρα πρόκειται να ασχοληθώ με το επιχείρημα διαφόρων φίλων σου ότι, δηλαδή, εσύ ο μεγάλος αρχηγός θα «στρίψεις» το «καράβι» της ΝΔ προς τα δεξιά. Να σου πω την αλήθεια, ακόμη και να το κάνεις, δεν ξέρω πλέον αν εννοούμε το ίδιο πράγμα όταν λέμε «δεξιά». (Προς ενημέρωσή σου, η ΝΔ έχει πάρα, μα πάρα πολλούς ιδιοκτήτες, οπότε χλωμό το βλέπω να το καταφέρεις, ακόμα κι αυτό).
Τους λίβελλους που έγραφες και εκτόξευες ενάντια στο φιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση,  θεωρώ περιττό να στους υπενθυμίσω, μια και ο νέος όρος που γέννησε το μυαλό σου (εθνικοφιλελευθερισμός), φρόντισε να σε περάσει έγκαιρα και με τρόπο, στο «άλλο» στρατόπεδο. (συγγνώμη για τη λέξη, ξέρω ότι δεν σ αρέσει πλέον, σε αντίθεση με το παρελθόν).
Τέλος, μη φοβάσαι, δεν πρόκειται να σε προσκαλέσω στη συγκέντρωση τιμής και μνήμης των ηρώων των Ιμίων την επόμενη Κυριακή στον Πειραιά, όπου θα βρίσκονται Έλληνες Εθνικιστές, όλοι πρώην συναγωνιστές σου. Ξέρω ότι δεν πηγαίνεις πια σε τέτοιες συνάξεις.

Αυτό που θα κάνω (και ξέρω ότι θα σου αρέσει εσένα, τον μεγάλο ορθολογιστή), είναι να σου θέσω κάποια ερωτήματα που αφορούν ένα εντελώς πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα το οποίο αποτελεί την ΟΥΣΙΑ της εθνικιστικής ιδεολογίας την οποία υπερασπιζόσουνα (κι από ότι μαθαίνω μέσω τρίτων, επιμένεις ότι ακόμα υπερασπίζεσαι):

Γιατί δεν μας έλεγες τόσα χρόνια ότι θεωρείς την πατρίδα μας :
“…κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού. Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την «ημετέρα Παιδεία». Αυτό είναι το καλύτερο αντίδοτο στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.”; (από την ιστοσελίδα της ΝΔ- Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής http://www.nd.gr/web/secretary-immigration ).
Τι μας μίλαγες για ΚΑΤΑΓΩΓΗ τόσα χρόνια και μας μπέρδευες;
Γιατί φώναζες ότι ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αυτός εναντίον των Ελλήνων;
Εσύ δεν ήσουν Μάκη που έλεγες (από την εποχή του Ελληνικού Μετώπου ακόμα) ότι η λύση στο πρόβλημα της λαθρομετάστευσης είναι η ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ όλων των παρανόμων μεταναστών και η ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ όλων των πράσινων καρτών που έχουν δοθεί;

«Οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε σχέση με το μεταναστευτικό φαινόμενο έθεσαν την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει το η ίδια ιστοσελίδα.
Πώς “διαμορφώθηκαν”, δηλαδή, οι νέες συνθήκες, Μάκη; Νομίζω ότι ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ μέσω των ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ. Έτσι δεν έλεγες ή κάνω λάθος;

Παράλληλα η Ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της την πρόκληση υποδοχής και συνύπαρξης με πληθυσμούς άλλης πολιτισμικής καταγωγής.”, συνεχίζει η ίδια ιστοσελίδα.
Εδώ, Μάκη, μία και μόνο ερώτηση (η οποία απευθύνεται και στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ): ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ως Εθνικιστής, Μάκη αδυνατώ να βρώ έστω και μια πρόταση σε αυτά που αναφέρονται στην εν λόγω ιστοσελίδα της ΝΔ με την οποία να μπορώ να συμφωνήσω. Αν εσύ βρίσκεις, τότε διάλεξε πότε υπερασπιζόσουν καλύτερα την εθνικιστική ιδεολογία. Τότε ή τώρα; Εκτός πια κι αν άλλα πίστευες τότε και άλλα πιστεύεις τώρα. Δεκτό κι αυτό υπό τον όρο να μην ξαναμιλήσεις για ιδεολογικές συνέπειες και τα ρέστα.
Τέλος, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους σου, θα τους έλεγα πριν ξαναεπικαλεστούν τον πατριωτισμό τους ψηφίζοντας το κόμμα που καπηλεύεται τον πατριωτισμό στην Ελλάδα τα τελευταία 39 χρόνια,  να κάνουν μια προσεκτικότερη μελέτη των όσων αναφέρονται στην ιστοσελίδα της ΝΔ, για να ξέρουν τουλάχιστον τι εννοεί η ΝΔ και τα στελέχη της όπως εσύ, όταν αναφέρει τον όρο ΠΑΤΡΙΔΑ. Αν συνεχίζουν, παρά ταύτα, να πιστεύουν ότι Πατρίδα είναι η «ημετέρα παιδεία», πιστεύω ότι το δίλλημα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ καθίσταται άκυρο.

Ο τέως συναγωνιστής σου
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου
Του Εθνικού Μετώπου

Νικόλαος Τζιόπας

 

ΥΣ: Τα χειροκροτήματα που παίρνεις στον κοινοβούλιο (Ντόρα) και που δίνεις (Βενιζέλος) τα θεωρώ φυσική εξέλιξή σου. Αντε κι απ΄τον Τσίπρα.

1 σχόλιο: