Το παρόν, προσωπικό μου ιστολόγιο, αποτελεί τόπο προβληματισμού για τα πολιτικά πράγματα της Πατρίδος μας. Στόχος μου είναι η υπεράσπιση και διάδοση της Εθνικής Ιδέας, της Φυσικής Ιδέας του Ανθρώπου. Και πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για τον Έλληνα Άνθρωπο, ο οποίος κατά τον Περικλή Γιαννόπουλο έχει και τώρα και πάντα, ένα και μοναδικό σκοπό: ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

13 Ιουν 2012

Θετικότατη εξέλιξη για τον Ελληνικό τουρισμό

Άρχισε την (Πέμπτη, 7/6) στα λιμάνια της Ρόδου και της Κω η πιλοτική εφαρμογή των διαδικασιών χορήγησης βίζας στους υπηκόους της Τουρκίας που θα επισκέπτονται τα νησιά μας, για διάστημα μέχρι και δέκα πέντε ημερών, ικανοποιώντας το σχετικό διαχρονικό αίτημα των τοπικών Αρχών και φορέων, προκειμένου να διευκολυνθεί το περαιτέρω «άνοιγμα» στην τουριστική αγορά της γείτονος χώρας.
Οι διαδικασίες χορήγησης βίζας θα ακολουθηθούν από αύριο με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή στους δύο λιμένες. Ως γνωστόν, με απόφαση περιφερειάρχη έχει προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η προμήθεια του πρόσθετου απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί στα λιμάνια Ρόδου και Κω το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, έχει ήδη ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη με προσωπικό που θα αναλάβει τη διευθέτηση των διαδικασιών.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής για την αγαστή συνεργασία, το υπουργείο Εξωτερικών και κυρίως προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ουσιαστική του συμβολή, τονίζοντας ότι «από αύριο κιόλας το πρωί οφείλουν όλοι, πρωτίστως όσοι θα έχουν την ευθύνη διεκπεραίωσης αυτής της διαδικασίας, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, ζήλο και επιμέλεια, ώστε να είμαστε σε θέση να πείσουμε και να διεκδικήσουμε, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα προσέλκυσης σημαντικού αριθμού επισκεπτών από την Τουρκία στα νησιά μας, από προσωρινό να γίνει μόνιμο».
Υπενθυμίζεται ότι η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται έπειτα από πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν από κοινού οι φορείς του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου. Μετά τα δύο νησιά της Δωδεκανήσου, θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες η Χίος, η Σάμος και η Μυτιλήνη.

Πηγή: leksis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου