3 Ιουν 2012

Το "παρών" του κ. Τζήμερου

3.666 λέξεις  (τόσες «μέτρησε» ο κειμενογράφος μου), χρειάστηκε ο κ. Τζήμερος της "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ", για να συντάξει την περίφημη επιστολή του προς τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ. Μια επιστολή που στο μεγαλύτερο μέρος της, λέει αλήθειες.
Αλήθειες οι οποίες όμως είναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ και σίγουρα η κ. Μέρκελ αλλά και οι αναγνώστες της επιστολής δεν περίμεναν από τον κ. Τζήμερο να τις μάθουν.  Το ότι τις γράφει  μισές, βέβαια,  δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο:  Ξεχνάει, ελπίζω όχι σκόπιμα,  ο κ. Τζήμερος  ότι όταν συντελείται μια παράνομη συναλλαγή υπεύθυνος είναι  αυτός που «τα παίρνει» αλλά και αυτός «που τα δίνει». Κι όταν αυτός που «τα δίνει» είναι ομοεθνής της Γερμανίδος καγκελαρίου, από την οποία ζητά  βοήθεια (!) ο κ. Τζήμερος , τότε δικαιούται νομίζω ο καθένας να χαρακτηρίσει , τουλάχιστον, ως ύποπτη αυτή την «αμνησία».  Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχει ακούσει ή διαβάσει για ... κάποια ΖΗΜΕΝΣ....
Ένα ακόμη «ύποπτο» που κάνει ο επιστολογράφος, είναι η δουλοπρέπειά του   προς την κ. Μέρκελ, όχι  για το «Εξοχότατη», όπως την αποκαλεί,  αλλά κυρίως για  την απαξιωτική, για την Ελλάδα,  φράση   «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα», αλλά και για την παραίνεση προς τη Γερμανίδα καγκελάριο: «Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν!» 
Πιο πριν έχει αναλύσει την  προυπόθεση: “ να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν”.  Έτσι, με μια φράση 7 λέξεων και 2 επεξηγήσεις, δηλαδή την άρση της μονιμότητας και εφαρμογής οικονομικής διαφάνειας των κομμάτων (που τα θεωρώ απολύτως σωστά), ο κ. Πρόεδρος της «Δημιουργίας ξανά» προτείνει στην κ. Μέρκελ να λύσει τα προβλήματα του Ελληνικού κράτους. Απλά τα πράγματα για τον κ. Τζήμερο. Ότι γκρεμίστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 38 χρόνια, θα το χτίσει η κ. Μέρκελ με τις 7 λέξεις και τις 2 επεξηγήσεις που της προτείνει ο κ. Τζήμερος.Επειδή παραείναι απλά θέτω 2 ερωτήματα προς σκέψη των αναγνωστών:
1. Για ποιό λόγο ο κ. Τζήμερος, έγραψε την επιστολή, τη στιγμή που αυτά που γράφει είναι γνωστά και αποδεκτά από όλους;
2. Για ποιό λόγο να τον τιμήσουν με την ψήφο τους οι Έλληνες ψηφοφόροι τη στιγμή που αυτός παρακαλεί δουλοπρεπώς και  ξεδιάντροπα,  ηγέτη άλλου κράτους να δεχθεί τις προτάσεις του για τη σωτηρία της πατρίδας του;

Γιατί , κατά τη γνώμη μου, δεν χρειαζόταν 3.666 λέξεις για να πεί αυτό που ήθελε. Αρκούσε μία:
Παρών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου