1 Φεβ 2012

Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Στυλίδος, κ. Γκλέτσο

Ούτε το πρώτο και κατά τη γνώμη μου, ούτε το τελευταίο, ήταν το επεισόδιο με πρωταγωνιστές Αλβανούς μετανάστες στη Στυλίδα, που κατέληξε στο θάνατο ενός από τους πρωταγωνιστές του. Τα αποτελέσματα της παράνομης μετανάστευσης, τα βιώνουν οι Έλληνες καθημερινώς. Κάποιοι προειδοποιούν εδώ και χρόνια (ο γράφων είναι ένας από αυτούς).
Συγκεκριμένοι πολιτικοί σχηματισμοί, μας λοιδώριζαν και μας εξύβριζαν. Διότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, συμφωνούσε και συμφωνεί με τη θέση μας στο συγκερκιμένο θέμα, στην συντριπτική της πλειοψηφία. Και η θέση μας είναι ξεκάθαρη και ορθολογική:
Ορθή Μεταναστευτική πολιτική.
Όπως συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά κράτη του κόσμου τα οποία έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα και παίρνουν συνεχώς αυστηρά μέτρα. Βέβαια, τα κράτη αυτά (Γερμανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κ.λ.π.) έχουν την τύχη να μην κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή τους, τύποι σαν τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ούτε να καθορίζουν την ιδεολογική κατεύθυνσή τους  οπισθοδρομικά κόμματα, τύπου ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μπορούσα να γράψω τόμους «ευλογώντας τα γένια» του Πατριωτικού χώρου όσον αφορά τις θέσεις του στο ζήτημα και να εξηγώ τα λάθη και τις παραλλείψεις των Ελληνικών κυβερνήσεων πάνω στο Μεταναστευτικό ζήτημα. Σκοπός μου όμως δεν είναι αυτός, διότι εμείς, δεν λειτουργούμε ούτε δημοσκοπικά ούτε με βάση το πολιτικό κόστος. Αυτά τα αφήνουμε για τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες που διέλυσαν την Ελλάδα μεταπολιτευτικά.
Όπως δεν δέχομαι όμως σε καμμία περίπτωση τις ύβρεις, απειλές και πράξεις αντιποίνων εναντίον των μεταναστών, δεν δέχομαι και την ωραιοποίση της κατάστασης: Διάβασα την δήλωση του δημάρχου Στυλίδος κ. Γκλέτσου για το περιστατικό: “ Ήταν μια κακιά στιγμή, ένας νέος άνθρωπος χάθηκε. Δεν πρέπει όμως να δημιουργούνται εντυπώσεις ότι υπάρχει αντιπαλότητα ή βεντέτα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, οι οποίοι ζουν αρμονικά στην περιοχή…”
Κύριε δήμαρχε, καταλαβαίνω την προσπάθειά σας να ρίξετε τους τόνους, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Καταλαβαίνω επίσης την ευαισθησία σας, μια και ο ιδεολογικός χώρος, που κατά δήλωσή σας ανήκετε, έχει μια «ιδιαίτερη ευαισθησία» όταν πρόκειται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό. Κι επειδή από την έως τώρα θητεία σας ως δήμαρχος Στυλίδος έχω καταλάβει ότι είστε ένας εντελώς πρακτικός άνθρωπος, ο οποίος «ακούει» τον απλό λαό, δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα πού είδατε την «αρμονία». Τα επεισόδια με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς στην περιοχή της Αν. Φθιώτιδος, όπως και σε όλη την Ελλάδα, ήταν και είναι στην ημερήσια διάταξη, και πλέον, παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Νομίζω ότι μια βόλτα στα καφενεία της Στυλίδας θα σας πείσει και για τη γνώμη του απλού λαού, τον οποίον με θέρμη στ΄αλήθεια, υπηρετείτε. Και η γνώμη του λαού της Στυλίδος είναι η ίδια με τη γνώμη ολόκληρου του Ελληνικού λαού:
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όποιος δεν την βλέπει, ή δεν είναι πολιτικά οξυδερκής ή εθελοτυφλεί. Σε όλο τον κόσμο, τα πολυπολιτισμικά μοντέλα έχουν καταρρεύσει παταγωδώς. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Και σύμφωνα με όλες τις στατιστικές δεν μπορεί με τίποτα να αποσυνδεθεί η αύξηση της εγκληματικότητας από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Με ευχολόγια και ωραιοποίση της κατάστασης δεν λύνονται προβλήματα.  Τα προβλήματα λύνονται με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρετε, προστατεύοντας το λαό που σας εξέλεξε.  Και ο λαός αυτός δεν έχει Αλβανικό διαβατήριο....  Ασφαλώς τους νόμους δεν τους ψηφίζετε εσείς, αλλά έχετε τη στήριξη των συμπολιτών σας. Έχετε και κάτι άλλο: Τόλμη και δυνατή φωνή! Οι πόρτες του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι ορθάνοιχτες για να σας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση
Νικόλαος Ευαγ. Τζιόπας
Γραμματέας Ν. Ε. ΛΑΟΣ Φθιώτιδος

3 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΙΚΟΛΑ...
    ΑΝΑΓΛΥΦΟ, ΛΙΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ...
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΓΚΛΕΤΣΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο πότε σβηνετε σχόλια;
    Διαβασα την απάντηση σας , και δεν βλέπω τις προτάσεις σας .Το ΛΑΟΣ καπηλευτικε τον πατριωτικό χώρο και ειναι πασηφανές! Τ ο γεγονός οτι κάποιοι είναι υπουργοι δεν εχει αξία στην παρούσα φαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσον αφορά εμένα αγαπητέ Ανώνυμε, δεν σβήνω ΠΟΤΕ σχόλια. Το σχόλιό σας περί "καπηλείας του Πατριωτικού χώρου" είναι γενικότατο κι αόριστο. Όταν το κάνετε συγκεκριμένο θα μπορώ να σας απαντήσω.΄Για το θέμα των υπουργών του ΛΑΟΣ, διαβάστε το άρθρο μου με τίτλο "Με τον Πατριωτικό χώρο δεν παίζουν". Νομίζω ότι δίνω κάποιες απαντήσεις εκεί. Όσον αφορά τις προτάσεις μας νομίζω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να δείτε ότι ο ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που φέρνει το θέμα της Λαθρομετανάστευσης σε σχεδόν καθημερινό διάλογο. Μια ματιά στην ιστοσελίδα του κόμματος laos.gr, θα σας δώσει κάποιες απαντήσεις για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή