12 Δεκ 2011

Ένας "Χώρος" εκτός τόπου και χρόνου


Από 14 χρονών παιδάκι  που άρχισα να ασχολούμαι με τα «πολιτικά»,  έως και σήμερα, άκουγα συνέχεια γι αυτόν. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτόν, μιλούσαν για την προοπτική του, ενίοτε για την ένωσή του, αλλά πάντοτε για την  πολιτική επικράτησή του.
 Οι ιδεολογικές αναλύσεις προς αποθέωση της «ιδεολογικής καθαρότητας», ατέρμονες. Οι «παρεμβάσεις» στην πολιτική ζωή του τόπου, εξαντλούνταν στου «Μακρυγιάννη», στο «Βίτσι», στο «Μελιγαλά» και στο «Κλίμα Δωρίδος».  Ο Μεταπολιτευτικός «Πατριωτικός χώρος», διότι περί αυτού πρόκειται, γεννήθηκε το 1974 και άργησε να ενηλικιωθεί πολιτικά.  Χαμένος ανάμεσα σε ολοκληρωτικές λύσεις, τανκς, λάβαρα κι αρβύλες.  Χωρισμένος σε «Ελληνολάτρες», «Παγανιστές» και «Γνήσιους Ορθοδόξους Χριστιανούς». Χαμένος στην αναζήτηση των ΕΛ, ή στην προσμονή της λύσης από το... Σείριο. Αυτοχαρακτηρισμένος ως «Εθνικιστικός», «Εθνικοσοσιαλιστικός», «Φασιστικός», «Εθνοκοινωνιστικός», «Χουντικός», «Βασιλικός», «Ελληνοκεντρικός».... Πλούσια η ιδεολογική και πνευματική του δράση, μηδαμινή η πολιτική του παρέμβαση κι εκπροσώπηση.  Οι λόγοι πολλοί: Ανικανότητα, συγκυρίες, προδοσίες, τύχη, ερασιτεχνισμός.... Μπαινοβγήκαν πολλοί. Το δρομολόγιο «χώρος»- ΝΔ και το αντίστροφο, ήταν το προσφιλές.  Οι ιδέες του όχι μόνο βρίσκονταν στο πολιτικό περιθώριο αλλά συκοφαντούνταν συνεχώς από δεξιά κι αριστερά, μια και δεν υπήρχε δυνατός  πολιτικός φορέας να τις υπερασπιστεί. Συχνές οι διώξεις συναγωνιστών, οι παρακολουθήσεις κ.λ.π., με το φόβο ότι αποτελούσαν «κίνδυνο για τη δημοκρατία»!  Η ΕΝΟΤΗΤΑ υπό έναν πολιτικό σχηματισμό, έφερε θετικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να εκλεγούν Πατριώτες Βουλευτές μετά από πολλά χρόνια.  Κρατήθηκε στο πολιτικό περιθώριο για 33 ολόκληρα χρόνια, έως το 2007 με την είσοδο του ΛΑΟΣ στην Ελληνική Βουλή.  Και απέδειξε σε 4 μόλις χρόνια, όχι μόνο ότι  δεν αποτελεί ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟ αλλά πέτυχε και τη συμμετοχή του και στην κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ως ισότιμος συνομιλητής με τα κόμματα εξουσίας!
«Και τώρα τί κάνουμε;  Θα βοηθήσουμε κι εμείς να δούμε που θα πάει η κατάσταση; Τώρα που η Πατρίδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Θα αρχίσουμε από την πρώτη στιγμή τον πόλεμο. Κι όχι από τους καταστροφείς της Ελλάδος. Όχι! Θα αρχίσουμε από τους «καταραμένους πατριώτες» του ΛΑΟΣ. Που ψήφισαν το «μνημόνιο»! Που φταίνε για όλα! Φτου κι απ΄την αρχή! Θέλουμε Πτώχευση, χάος και καταστροφή ρεεεε!!! Πάμε πίσω! Κι όχι στο 2007 ούτε στο 1974. Πάμε ακόμα παραπίσω. Πάμε τότε που το λόγο είχαν τα όπλα! Πάμε πίσω στις δυναμικές λύσεις! Κι αν δεν επέμβει ο στρατός δεν πειράζει. Εμείς θα κινητοποιήσουμε το λαό! Αυτό για το οποίο σιχαινόμαστε την αριστερά, θα το αντιγράψουμε: ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ! Και κάτι άλλο: Εμείς οι μεγάλοι πολέμιοι της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, είμαστε εναντίον της κυβέρνησης συνεργασίας και θέλουμε... εκλογές»!!!  Όχι, δεν θέλουμε το Βορίδη να δίνει δουλειά σε χιλιάδες ταξιτζήδες! Ούτε να λύνει τα προβλήματα με το ΜΕΤΡΟ και τα δημόσια έργα τα οποία θα απασχολήσουν χιλιάδες εργαζόμενους, σε εποχές που η Ανεργία οργιάζει. Ούτε τον Άδωνι θέλουμε που προσπαθεί να ξαναγίνουμε αυτό που ήταν πάντα η Ελλάς: η πρώτη ναυτική δύναμη του κόσμου. Όχι! Εμείς θα τους κατηγορούμε που συνεργάστηκαν με το δικομματισμό. Θα βρίζουμε την Ευγενία και θα υμνούμε τα 20 ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ που πέταγαν πέτρες στον Άδωνι! Θα βρίζουμε τον «Εθνικοφιλελεύθερο» Βορίδη που «αποκύρηξε» το παρελθόν του!  Και δεν θα περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα. ΟΧΙ! Εδώ και τώρα! ΑΜΕΣΩΣ!  Να μας απαντήσει τώρα που εμείς γουστάρουμε τί θα κάνει με το τζαμί! (Λες και δεν σας το είπε, τρομάρα σας). Στο ίδιο τσουβάλι όλοι, προδότες...κρέμασμα... Γουδί....που είσαι Παπαδόπουλεεεεεεεεεεεεεε!!!
Ως άλλοι «Κολοκοτρώνηδες» θα καβαλίσουμε τα διαδυκτικά, και όχι μόνο, άλογα και θα βροντοφωνάξουμε:
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ! Άλλωστε είναι μαζί μας ο Χριστός, το πάνθεον των Αγίων, ο πάτερ Παίσιος, ο Δίας, ο Άρης , όλοι οι θεοί και θεές της Ελλάδος, οι υπέργειοι, οι  υπόγειοι και φυσικά οι ΕΛ που περιμένουν σήμα μας στα διαστημόπλοιά τους! Κουράγιο μέχρι να έρθει το «ξανθό γένος»!!! Και να πάρουμε και την Πόλη!!!»

Ακούστε «συναγωνιστές».
Μπορεί να βλέπετε παντού Εβραίους, Μπίλντεμπέργκερς, Μασσόνους, Προδότες κι ότι σας καπνίσει.
Μπορείτε να συντάσεστε με τη ΝΔ, με το ΚΚΕ, με τα απόβλητα του ΛΑΟΣ,  με  όποιον θέλετε.
Μπορείτε αν θέλετε, να υψώνετε «τη δεξιά» ψάχνοντας να βρείτε τις ιδεολογικές διαφορές του Ραίμ με τον Γκαίμπελς.
Μπορεί να βλέπετε ήδη τον εαυτό σας καβάλα στο άλογο να αγναντεύει το Βόσπορο. Δικαίωμά σας.
Μπορεί να χρειάζεστε ψυχιατρείο, μπορεί και όχι. Δικαίωμά σας.
Ένα πράγμα δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε: Να σπιλώνετε ανθρώπους που πέρασαν τη ζωή τους στη ΜΟΝΑΞΙΑ του «ΧΩΡΟΥ», πάντοτε συνεπείς και αγωνιζόμενοι.  Τη στιγμή μάλιστα, που πολλοί από εσάς δεν ήσασταν καν εκεί! Τον Πατριωτισμό τους θα τον κρίνετε. Έχετε χρόνο.  Όχι όμως πριν δείτε τα αποτελέσματα.
Εσείς, οι μεγάλοι Εθνικισταράδες, φάγατε στη μάπα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επί 37 χρόνια.
 Με τον ΛΑΟΣ σας έπιασε η κωλοπιλάλα;

9 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Νίκο! Σε καταλαβαίνω σου την έχει δώσει . Το ίδιο και μένα . Οι άνθρωποι τα έχουν τελείως χαμένα . Είναι να τρελένεσαι με αυτά που ακούς απο αυτούς τους "υπερεθνικιστές" τρομάρα τους.... Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΡΕ ΝΙΚΟ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΩΝ, ΜΑΖΟΧΙΣΤΩΝ, ΑΣΧΕΤΩΝ, ΦΕΤΙΧΙΣΤΩΝ, ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ, ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ . . . ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Και απέδειξε σε 4 μόλις χρόνια (...) ότι δεν αποτελεί ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟ»
    Ἔχεις ἀπόλυτο δίκιο Νίκο, ἀλλά... ξέρεις δὲν ἀγωνιζόμουν τόσα χρόνια γιὰ νὰ φτάσω νὰ μὴν ἀποτελῶ κίνδυνο!
    Κατὰ τὰ λοιπά, θὰ συμφωνήσω μαζί σου ὅτι χρειάζεται χρόνος γιὰ νὰ κριθοῦν ὅλοι ἐκ τοῦ ἀποτελέσματος, ὡς συνήθως γίνεται. Ἡ ὁμάδα κυνηγάει τὸ γκόλ, ἀλλὰ τὸ ὅτι δὲν σφυρίχτηκε τὸ πέναλτι σὲ βάρος της στὴν ἀρχὴ τοῦ ἀγῶνα δὲν σημαίνει ὅτι θὰ ἀπαγορεύσεις στὸν κόσμο νὰ γιουχαΐζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχετε δίκιο κ. Τζίοπα, φάγαμε στη μάπα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόσα χρόνια. Τώρα τρώμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ στη μάπα με πρωθυπουργό την Τριμερή Επιτροπή.
    Είναι σαφέστατα κάποια βελτίωση αυτή.

    ΥΓ Προσοχή στα ιπτάμενα γιαούρτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά έριξα πολύ γέλιο με μερικά που έγραψες...οντως πολυ αγωνισταράδες υπάρχουν στο διαδίκτυο με μαχαίρια σπαθιά κλπ αλλά μετά κοιμουνται με αρκουδάκια ενώ τους νανουρίζει η μανούλα τους χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Γιάννη Κουριαννίδη, συμφωνώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να απαγορεύσω τίποτα και σε κανέναν. Αλλά όπως ο "κανένας" κάνει κριτική, θα κάνω κι εγώ. Ελπίζω ότι ούτε κι εμένα μου απαγορεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον κο Κουριαννίδη οτι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος γιαυτό κι εγώ έχοντας κάνει κριτική και κάνοντας ακόμα δίνω κι ενα ελαφρυντικό. Το κακό ειναι οτι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε χαλασμένο πολιτικό σύστημα που οδηγεί στο να καίει τους πάντες.Ούτως η άλλως δεν φημίζομαι και για τα δημοκρατικά μου γούστα...
    Άρτεμις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά την κάνουμε την κριτική αλλά πρέπει να πω εδώ πέρα κάτι. Σαν πρόεδρος φοιτητών κάποια στιγμή ηθελα να κάνω καποια εκδήλωση. Είχα κάποιες που νομίζω ήταν καλές ιδέες για να διαφημίσουμε την Ελλάδα (ο συλλογος ηταν σε αμερικανικό πανεπιστήμιο). Οπως πάντα κάποιος ‘ξερόλας‘ ειπε αμα ειναι να κάνουμε κάτι πρεπει να γίνει καλά. Του λέω δεν διαφωνώ αλλά ξεχνάς κάτι. Προτού γίνει κάτι καλά πρέπει πρώτα να γίνει...Φυσικά ο ξερόλας δεν προσέφερε καμία βοήθεια και δεν έκανε τίποτα. Στο τέλος στηριζόμενη στις δικές μου δυνάμεις και σε κανενός άλλου εκτος ενός φιλου μου οργανώσαμε μια αρκετα καλή εκδήλωση που εκανε το ακροατήριο να σηκωθεί και να χειροκροτάει ‘Ελλάς Ελλάς‘ στα αγγλικά φυσικά. Ολοι οι απέξω ομως ξαφνικά εμφανίστηκαν περήφανοι για την επιτυχία μας. Αν είχαμε αποτύχει λιγο ειμαι σίγουροι ουτε θα γυρνούσαν να μας κοιτάξουν...Αυτοί ειναι οι νεοΕλληνες...κριτικοι αλλα και ανύπαρκτοι...Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κανένα απο τους σχολιαστές για να μην έχουμε και παρεξηγήσεις.
    Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή