6 Δεκ 2011

Ο Ρατσισμός του "Αντιρατσισμού"


«Παντού φωτιά και καταστροφή, από εδώ πέρασαν Τούρκοι...»
Β. Ουγκώ.

 Η αναπαραγωγή τηςπαραπάνω φράσης του μεγάλου φιλέλληνα, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ρατσιστική,σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθεσε στη βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης, σταπλαίσια της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Τη στιγμή που η Ελλάς περνάει όσα περνάει, το ΠΑΣΟΚ, δια του υπουργού του κ. Μιλτιάδη Παπαιωάννου*, το....χαβά του.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται, μεταξύ άλλων: «Επιβάλλεται χρηματική ποινή 3.000 ευρώ έως10.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών έως τριών ετών σε όποιον, μεπρόθεση, δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικά, διά του τύπου ή μέσωδιαδικτύου κ.λ.π.) παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων ή κατά πραγμάτων, πουχρησιμοποιούνται κυρίως από αυτούς που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένωνφυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους, όπως χρώμα, καταγωγή,θρησκεία,.....» (η υπογράμμιση, δική μου).

Επειδή το «διεγείρει» δεν μπορώ να το πολυκαταλάβω σας παραθέτω ένα ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ γεγονός: 

Μία- δύο εφημερίδες («η Σέντρα» κι ο «ΛαμιακόςΤύπος», ας πούμε), ένα- δύοτηλεοπτικά κανάλια (το «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ» και το «ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», ας πούμε), μία ιστοσελίδα (το «LAMIA REPORT», ας πούμε) ή ένα πρόσωπο, αναπαράγουν το εξής υποτιθέμενο (το τονίζω γιατί δεν έχω λεφτά για πέταμα σε δικαστήρια), γεγονός, με κεντρικό τίτλο: «Αλβανοί λαθρομετανάστες (βάλτε και νομιμοποιηθέντες αν θέλετε, νόμιμους δεν θα τους πω με τίποτα), έκαψαν Ελληνική σημαία στο κέντρο της Λαμίας (ας πούμε),μπροστά στο άγαλμα του Αθ. Διάκου». Τα τοπικά ΜΜΕ παρουσίασαν το «γεγονός» και στηλίτευσαν με σχόλιά τους την «πράξη των Αλβανών», δημοσιεύοντας μάλιστα και δηλώσεις πολιτικών και άλλων παραγόντων. Οι δηλώσεις και τα σχόλια, όμως,δε σταματούν εδώ. Όλοι μένουν σύμφωνοι, επειδή το «γεγονός» έχει συμβεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, ότι οι αλλοδαποί, γενικώς, όχι μόνο δε σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί, αλλά προσβάλλουν και το εθνικό της σύμβολο σε κάθε ευκαιρία, πράγμα που πρέπει να τιμωρηθεί με τη μέγιστη ποινή (ακόμα και μεπολυετή κάθειρξη και υψηλότατο χρηματικό πρόστιμο, λέω εγώ).
Την άλλη μέρα, (ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ), εκατοντάδες Λαμιώτες, παρουσιάζονται έξω από τα δικαστήρια Λαμίας κρατώντας Ελληνικές Σημαίες, διαδηλώνοντας την αντίθεση και τον αποτροπιασμό τους για την προσβλητική αυτή πράξη των Αλβανών και ζητώντας την απέλασή τους αν δεν έχουν «χαρτιά», την παραδειγματική τους τιμωρία, άν έχουν. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι εισέρχονται στο Δικαστικό Μέγαρο για να ακολουθηθεί η αυτώφορος διαδικασία, υπό τη συνοδεία της αστυνομίας, ένας «θερμόαιμος» από τους συγκεντρωθέντες (εγώ, ας πούμε), παρακάμπτοντας τους αστυνομικούς, γρονθοκοπεί τον έναν από τους κατηγορουμένους, με αποτέλεσμα το πλήθος να πέσει σύσσωμο πάνω τους και να τους λιντσάρει, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο κι όχι στο δικαστήριο. Ταυτοχρόνως τη «νύφη πληρώνουν» και καμμιά εικοσαριά Αλβανοί-συγγενείς των κατηγορουμένων και ορισμένοι αριστεροί πάσης φύσεως που όταν πρόκειται για κάποιον μή Έλληνα, τρέχουν ευχαρίστως να του συμπαρασταθούν.

Αναπόφευκτα τα ερωτήματα:

Ποιοί  από τους (ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ) πρωταγωνιστές, της (ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ) ιστορίας, πρέπει να διωχθούν ποινικά με βάση το νέο νόμο;
Ποιός ή ποιοί από όλους, «διέγειραν» βιαιοπραγίες και μίσος;
Ποιός θα μας εξηγήσει γιατί σε αντίστοιχο γεγονός που συνέβη σην Αθήνα πριν τρία, περίπου χρόνια, με το «σκίσιμο» του Κορανίου, δεν φιλοτιμήθηκε το Ελληνικό κράτος να σκεφθεί κάποιο νόμο που να αντιμετωπίζει τη διέγερση μίσους εναντίον των Ελλήνων;

 Υ.Σ.: Ηρεμήστε. Κανένας δεν πρόκειται να διωχθεί, γιατί στην Ελλάδα όποιος θέλει, καίει την Ελληνική Σημαία χωρίς κυρώσεις, οι αλλοδαποί (νόμιμοι, παράνομοι, νομιμοποιηθέντες) δεν συλλαμβάνονται για τέτοια«ευαίσθητα» θέματα, όταν συλλαμβάνονται ακούμε για «30χρονους» κι όχι για«30χρονους «Αφγανούς» π.χ. και γιατί την Ελλάδα κυβερνούν οι «Αντιρατσιστές», οι οποίοι δεν είδα να βγάλουν κάποιο νόμο για το ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

*Ο κύριος Παπαιωάννου είναι ο ίδιος, που ως υπουργός Εργασίας το 1994, καλούσε, από τηλεοράσεως και όχι μόνο, τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ μετανάστες να πάρουν "χαρτιά ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" παρακαλώντας τους ταυτοχρόνως, επειδή δεν ήθελαν, μια και λίγοι ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου