23 Αυγ 2011

Εδώ "Λονδίνο"

Είναι πολύ πρόχειρες, κατά τη γνώμη μου, οι αναλύσεις πολλών για τα αίτια των ταραχών στη πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας.
Ακούσαμε για την οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία
και τόσα άλλα, που στις περισσότερες των περιπτώσεων, είχαν σαν σημείο αναφοράς την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας.
Κανείς (ούτε εγώ) δεν διαφωνεί ότι η οικονομική κατάσταση σε όλες της χώρες της Ευρώπης είναι από μέτρια έως πολύ κακή. Το να κλείνουμε όμως τα μάτια στα αίτια των προβλημάτων είναι κάκιστο, διότι οι λύσεις βρίσκονται μόνο όταν συνειδητοποιούμε το πρόβλημα που έχουμε κι όχι με στρουθοκαμηλισμούς.
Κατ΄αρχήν μιλάμε για το Λονδίνο, την "πολυπολιτισμικότερη" πόλη της Ευρώπης. Μιλάμε για το Τόττεναμ και όλες τις επίμαχες περιοχές, που ο γηγενής Βρετανικός πληθυσμός ανέρχεται στο "εντυπωσιακό" 10% !!! Και μάλιστα, το υπόλοιπο 90%, αποτελείται από ΕΞΩΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ εθνικές ομάδες.
Επ΄αυτού θα γίνει καμμιά συζήτηση; Ή μόλις φτάνουμε να μιλάμε για "έθνη" κάνει "τζιζ";
Όσο κι αν δεν αρέσει σε ορισμένους, οι φυλές και τα έθνη, είναι ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ πραγματικότητες. Για να ξέρουμε τι λέμε. Κι αν είχαν το ΘΑΡΡΟΣ να δουν την αλήθεια, θα συνειδητοποιούσαν την πραγματικότητα. Γιατί, καλές είναι οι φαντασιώσεις για τέλειους κόσμους, με αρμονικές συνυπάρξεις κ.λ.π., αλλά η πραγματικότητα μας λέει πως οι πολυπολιτισμικές και πολυπολυφυλετικές κοινωνίες όχι μόνο έχουν αποτύχει, αλλά κρύβουν κινδύνους γενικευμένων συρράξεων, όπως, παραλίγο να είχαμε στη Μ. Βρετανία. Και δεν είχαμε, χάρη στην ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα του Βρετανικού κράτους και του λαού του.
Και για να μην ξεχνιόμαστε (το συνηθίζουμε οι Έλληνες), ανάλογο φαινόμενο πήγε να δημιουργηθεί με το περίφημο "σκίσιμο του Κορανίου" από Έλληνα αστυνομικό. Παραλίγο να καεί η Αθήνα! Όπως και με αφορμή τον άδικο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπου ομάδες αριστεριστών και αλλοδαπών, επωφελούμενοι την γενική αγανάκτηση, προσπάθησαν να κάνουν την Αθήνα, Καμπούλ. Ή μάλλον, για λίγες μέρες την έκαναν!
Αν εξετάσουμε λογικά τα γεγονότα, θα δούμε ότι όποια κι αν είναι η αιτία των επεισοδίων, σε όποια χώρα κι αν γίνονται, πάντα οι μετανάστες (στην Ελλάδα έχουμε μόνο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) μετέχουν ενεργά.
Κι επειδή μπορεί κάποιος να ισχυριστεί, ότι ο Ιμπεριαλισμός των Βρετανών έως τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, ευθύνεται γι αυτή την κατάσταση, απαντώ ότι στην Ελλάδα συμβαίνει το ίδιο, χωρίς να είμαστε ιμπεριαλιστικό κράτος (το αντίθετο, μάλιστα, έχουμε μετατραπεί σε κράτος που ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ούτε τα ΔΙΚΑΙΑ του).
Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν αποφασίσει (και σε μεγάλο βαθμό το έχουν επιτύχει) να μετατρέψουν την Ελλάδα σε "Λονδίνο". Μια πολυπολιτισμική χαβούζα όπου έννοιες όπως εθνικό κράτος και εθνική κοινωνία θα εξαφανιστούν.
Άξιος συμπαραστάτης τους, η Αριστερά. Απέναντί τους ο Ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία. Να δώ πότε θα "εκφραστεί" αναλόγως!


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο LamiaReport.gr
http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=34090:-qq---&catid=46:arthra&Itemid=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου