14 Ιαν 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ "ΚΑΠΕΛΟ"ΔΙΟΔΙΑ

Βρέθηκα κι εγώ, όπως πολλοί συμπολίτες μου, στις κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Στυλίδος κ. Απόστολο Γκλέτσο, μετά τη σύλληψή του κατόπιν εντολής του εισαγγελέως.
Γνωστοί οι λόγοι, γνωστά τα διαδραματισθέντα....
Ο λόγος που ασχολούμαι τώρα με αυτό το θέμα, έχει να κάνει με "κάποιους", οι οποίοι μου θυμίζουν αυτό που λένε στο χωριό μου (το οποίο, παρεπιμπτόντως, συνορεύει με το Δήμο Στυλίδος- "πληρώνω" κι εγώ διόδια όποτε το επισκέπτομαι).
Στο χωριό μου λοιπόν λένε : " Όπου γάμος και γιορτή, η Βασίλω πρώτη"!
Αυτοί οι "κάποιοι" λοιπόν, είναι οι κομμουνιστές. Οι οποίοι καλά κάνουν και τρέχουν σαν τη "Βασίλω". Είναι δικαίωμά τους, όπως είναι δικαίωμα και των εθνικιστών σαν κι εμένα, όπως είναι δικαίωμα του καθενός Έλληνα Πολίτη, να υπερασπίζεται με πάθος τα δικαιώματά του.
Δεδομένου όμως, ότι το κίνημα κατά των διοδίων είναι ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟ κίνημα Ελλήνων πολιτών, θα ήθελα να επισημάνω στους συμπολίτες μας αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας, τον κίνδυνο να πέσουν θύματα καπελώματος "αυτών", οι οποίοι ευρισκόμενοι ανάμεσα σε πολίτες, και τώρα και πάντα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος, εκμεταλλευόμενοι την οργή του κόσμου για οποιοδήποτε θέμα. Γι αυτό το λόγο και τα συνθήματα εναντίον του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, που ακούστηκαν έξω από τα δικαστήρια Λαμίας. Γι αυτό το λόγο και το "μπλοκ" των μελών του ΚΚΕ έξω από τα δικαστήρια.
Δικαίωμά τους. Δικαίωμά μου να το επισημάνω.
Η κίνηση του Δημάρχου, να σηκώσει τις μπάρες της παράπλευρης οδού, δεν έγινε για να χτυπηθεί η όποια "πλουτοκρατία" αλλά, κατά δήλωσή του, για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες του δήμου του, στις μετακινήσεις τους. Επακόλουθο ήταν να μηνυθεί από τις εταιρίες που είχαν συμφέρον. Επακόλουθη και η σύγκρουσή του με την "πλουτοκρατία" κι όχι αυτοσκοπός".
Και στο κάτω-κάτω της γραφής, δουλειά της "πλουτοκρατίας" είναι το κέρδος. Δουλειά του κράτους είναι να προστατέψει τον πολίτη από τυχόν αυθαιρεσίες της κι εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι.
Και δουλειά των κομμάτων, για να μαθαίνουν και "κάποιοι", είναι να δικαιολογούν το θεσμικό τους ρόλο, που είναι ο έλεγχος της κυβερνήσεως αυτού του κράτους, το οποίο είναι και ο μεγάλος ένοχος της υποθέσεως, αφού υπέγραψε τις απαράδεκτες συμβάσεις των διοδίων. Και αυτό πρέπει πρωτίστως να καταγγείλουμε όλοι.
Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσα μέλη και στελέχη κομμάτων βρέθηκαν εκεί, (ανάμεσά τους κι εγώ, που είμαι στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ.) και απέφυγαν να "χρωματίσουν" μια ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ και ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΗ συγκέντρωση συμπαράστασης σε ένα Δήμαρχο που αν μη τι άλλο, απέδειξε ότι διαθέτει...άντερα, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών του δήμου του.
Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω το μήνυμα στις επιτροπές ενάντια στα διόδια, ότι αν "χρωματιστούν" κομματικά, θα επέλθει η διάλυσή τους...

1 σχόλιο: