16 Οκτ 2010

Το καθήκον του Έλληνα Πολίτη


Της Αγγελικής Μπαρμπεροπούλου
Research Assistant Professor,
University of Southern California
Los Angeles , California

Ο Αριστοτέλης είπε πως η ανεκτικότης και η απάθεια είναι οι τελευταίες αξίες μιας κοινωνίας που πεθαίνει.
Η έννοια του πολίτη εμπεριέχει την ενασχόληση του κάθε ενός απο εμάς με τα πολιτικά δρώμενα της πατρίδος μας.
Ακούγονται λίγο "παλιομοδίτικες" και "εκτός μόδας" τέτοιες σκέψεις; Όχι, όπως και τα λόγια των αρχαίων προγόνων που μας έχουν μείνει ανεξίτηλα στον χρόνο. Είναι πάντοτε "της μόδας". Η Ελλάς είναι πάντοτε "της μόδας" έστω κι αν δεν πλασάρεται πολύ τελευταία. ΓΙΑ ΜΑΣ η Ελλάς δεν λήγει ποτέ.
Σαν Έλληνες υπάρχει για εμάς ένας μονόδρομος, ο δρόμος της τελικής ευθείας. Έχουμε να επιλέξουμε, είμαστε Έλληνες και ζούμε ως Ελληνες ή ξεχνάμε τι είμαστε και ζούμε προσκυνημένα δουλικά και ανθρωπάκια.
Άλλο το να ζητάς και άλλο το να μάχεσαι για κάτι, άλλο το να θέλεις κάτι να αλλάξει κι άλλο αυτό να το κάνεις πράξη.
Η επιλογή της αποχής από τις εκλογές εξυπηρετεί τον θύτη κι οχι το θύμα. Και θύμα αυτή την στιγμή ειναι ο Έλληνας πολίτης. Ήμουν πάντοτε φανατική υποστηριχτής της άποψης ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι και αυτό το κάτι φέρνει την αλλαγή. Κάτι που τώρα φαντάζει μικρό, αύριο θα είναι πιο ξεκάθαρο. Μετά την καταιγίδα όταν αρχίζει να καθαρίζει ο ουρανός θα αναπνέουμε καλύτερα.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΡΑ. Είναι καθήκον στην πατρίδα μας και την οικογένεια μας να κάνουμε το ελάχιστο. Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ τώρα αρχίζει και στα δύσκολα έχουμε πάντοτε αποδείξει ότι μπορούμε.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου