8 Φεβ 2010

Άκρως επιτυχημένη εκδήλωση για την Ιθαγένεια στη Λαμία

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7/2/2010, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ν. Φθιώτιδος, στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδος, για να υποστηρίξει το αίτημα του κόμματος που αφορά τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για την Ιθαγένεια.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης και Ουρανία Παπανδρέου (που ήταν και οι κύριοι ομιλητές), ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων και στέλεχος του κόμματος κ. Γεώργιος Σαγιάς (που απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, καλοσωρίζοντας το ακροατήριο και τους ομιλητές), σύσσωμη η Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ν. Φθιώτιδος και πλήθος κόσμου. Το συντονισμό των ομιλιών έφερε σε πέρας, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Φθιώτιδος του ΛΑΟΣ, κ. Θωμάς Τουσιάδης.
Ο κ. Μάκης Βορίδης, αφού εξήγησε λεπτομερώς όλες τις πτυχές του μεταναστευτικού προβλήματος, κατακεραύνωσε το υπό σύνταξη νομοσχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι επιχειρεί την αποσύνθεση του εθνικού μας ιστού και απέδειξε με επιχειρήματα την ορθότητα του αιτήματος του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού, ενώ απέδωσε ευθύνες και στη Ν.Δ., για τη "χαλαρότητα" με την οποία αντιπολιτεύεται, σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα. Τέλος, κατηγόρησε την Αριστερά και ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ στο παρελθόν ζητούσε επίμονα δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, τώρα τάσσεται "επιλεκτικά", ενάντια στην πρόταση του ΛΑΟΣ για δημοψήφισμα.
Η κ. Ουρανία Παπανδρέου, μετανάστρια και η ίδια στο παρελθόν, εξήγησε το καθεστώς που ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και τόνισε ότι η απόδοση της ιθαγενείας είναι μια βιολογική πραγματικότητα που δεν μπορεί να δίδεται τόσο εύκολα στον καθένα.
Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, αλλά και του κόσμου που την παρακολούθησε, για την κλιμάκωση του αγώνα και ακολούθησε συλλογή υπογραφών, Υπέρ του Δημοψηφίσματος.

1 σχόλιο: