20 Δεκ 2018

Είμαστε όλοι "ακροδεξιοί"


Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ το Σκοπιανό ζήτημα είναι γνωστός σε όλους. Ασχέτως με την προσπάθεια ωραιοποιήσεως της λύσης που περιγράφεται ως "Συμφωνία των Πρεσπών", ελάχιστοι Έλληνες πιστεύουν ότι αυτή η λύση εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και οι περισσότεροι την χαρακτηρίζουν ακόμη και ως προδοτική.

Το πόσο προδοτική είναι αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνεται συνεχώς από επίσημες δηλώσεις, τόσο στελεχών της κυβέρνησης όσο κι από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Μια τέτοια επίσημη δήλωση είναι η πρόσφατη τοποθέτηση, μέσα στην βουλή των Ελλήνων, από την Αντιπρόεδρο της βουλής και κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία αναφέρθηκε σε "Μακεδόνες" χαρακτηρίζοντας τους πολίτες του κράτους των Σκοπίων  (ομιλία της στη βουλή 18.12.2018). Το αφήγημα της  μη αναγνώρισης "Μακεδονικής Ταυτότητας" στους Σκοπιανούς, πάει
περίπατο. Άθελα ή ηθελημένα ξεμπροστιάζονται σε κάθε ευκαιρία.

Όμως αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της συγκεκριμένης της ομιλίας, η οποία αφορούσε άλλο ζήτημα: το κοινωνικό κράτος, το οποίο κατά την κ. Χριστοδουλοπούλου έχει έναν και μοναδικό εχθρό, την "ακροδεξιά". Στην προσπάθειά της να πείσει ότι το κοινωνικό κράτος είναι ζήτημα μόνο της αριστεράς, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εθνικής ταυτότητας λέγοντας ότι η "ακροδεξιά" δίνει στους ανθρώπους την εθνική ταυτότητα στη θέση της κοινωνικής! Και το είπε αυτό, μάλιστα, σε μια ομιλία στην οποία η ίδια απέδωσε εθνική ταυτότητα (την Μακεδονική) στους πολίτες των Σκοπίων! (ποιος είναι ο "ακροδεξιός" σε αυτήν την περίπτωση;)

Με μία και μόνο φράση της, η κ. Χριστοδουλοπούλου, απέδωσε πλήρως όλο το αφήγημα της αριστεράς το οποίο δεν είναι άλλο από την αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας. Χιλιάδες χρόνια παγκόσμιας  ιστορίας, η οποία γράφεται από έθνη κι όχι από αγέλες ανθρώπων, τα συνόψισε σε μία και μόνο φράση: η "εθνική ταυτότητα" είναι κατασκεύασμα της "ακροδεξιάς"! Και, φυσικά, αυτό αφορά μόνο την Ελλάδα διότι όπως έγραψα και πιο πριν, δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποδώσει εθνική ταυτότητα σε ένα λαό έστω και κάλπικη!

Θα μας τρελάνουν στο τέλος αυτοί οι αριστεροί. Ανοίγουν το στόμα τους και δεν ξέρουν τι λένε, η μία μπουρδολογία διαδέχεται την άλλη, αντιεπιστημονικές θέσεις εκφράζονται εν ριπή οφθαλμού άκοπα και αλόγιστα και η όποια αλήθεια δολοφονείται εν ψυχρώ χάριν των ιδεοληψιών τους.  Όταν παγκοσμίως το άτομο ζητάει εναγωνίως να ενταχθεί στο σύνολο που ανήκει, δηλαδή σε σύνολο ανθρώπων με κοινή καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό, έρχονται κάτι απίστευτοι τύποι που οι συγκυρίες τους έφεραν στο τιμόνι της χώρας, να μας πουν ότι αυτό δεν συμβαίνει, αυτό το δημιουργεί η "ακροδεξιά"! Ο Όμηρος έκανε λάθος, ο Ηρόδοτος έκανε λάθος, οι αγωνιστές του 21 έκαναν λάθος και μόνο η κ. Χριστοδουλοπούλου βρήκε την αλήθεια! Με μία φράση θα αφήσει άνεργους και τους διεθνολόγους οι οποίοι ασχολούνται με τις σχέσεις των εθνών. Ή ακόμη καλύτερα για την κ. Χριστοδουλοπούλου και το σινάφι της, θα τους χαρακτηρίσει "ακροδεξιούς"!

Κυρίες και κύριοι Έλληνες, έχουμε μπλέξει. Και δεν το λέω μόνο αναφερόμενος στην κυβέρνηση της χώρας διότι την ώρα που η κ. Χριστοδουλοπούλου αμολούσε τις αρλούμπες της δεν βρέθηκε ούτε ένας από τις πτέρυγες του κοινοβουλίου να αντιδράσει!

Τελικά, επειδή η αναντιστοιχία του πολιτικού συστήματος και του ελληνικού λαού βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό, μπορώ πλέον να συμπεράνω:
Είμαστε όλοι "ακροδεξιοί" επειδή πιστεύουμε στην εθνική μας ταυτότητα. Κι αν δεν είμαστε δεν πειράζει.  Ισχυρός είναι όποιος ονοματίζει τα πράγματα και η κυβέρνηση μας βάφτισε έτσι.
Καλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ Χριστούγεννα σε όλους. Ή μάλλον, "ακροδεξιά" Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου