Το παρόν, προσωπικό μου ιστολόγιο, αποτελεί τόπο προβληματισμού για τα πολιτικά πράγματα της Πατρίδος μας. Στόχος μου είναι η υπεράσπιση και διάδοση της Εθνικής Ιδέας, της Φυσικής Ιδέας του Ανθρώπου. Και πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για τον Έλληνα Άνθρωπο, ο οποίος κατά τον Περικλή Γιαννόπουλο έχει και τώρα και πάντα, ένα και μοναδικό σκοπό: ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

12 Ιουν 2016

Οι Τσαρλατάνοι φέρνουν την "Ανάπτυξη" εν μέσω "Μπάφων"(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ του Ιουνίου 2016)


Ένα τσούρμο παλιάτσων και τσαρλατάνων βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας.  Άνθρωποι οι οποίοι δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη και δεν διαθέτουν το παραμικρό κύρος που απαιτεί η θέση τους, πολιτευόμενοι με ψέματα και δημαγωγίες.

Γεροντοφρικιά που φορώντας ένα σκουλαρίκι νομίζουν ότι θα φέρουν το "νέο" και το "ελπιδοφόρο". Σε συνδυασμό με  το πέταμα της γραβάτας, την μακρυά αχτένιστη κόμη, τα γένια ή ακόμη και με το σακίδιο στον ώμο ως νέοι "Τομ Σώγιερ", προσπαθούν να μας πείσουν ότι "ανακαλύπτουν την πυρίτιδα" και οδηγούν τη χώρα στην πολυπόθητη Ανάπτυξη!

Το ότι παίρνουν τα πιο ΑΝΤΙ- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ (ο οποίος είναι ο πιο ΥΦΕΣΙΑΚΟΣ φόρος), δείχνει να τους απασχολεί ελάχιστα και να ζουν στον κόσμο τους.  Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την δήλωση του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού που αφορά στην
αύξηση του ΦΠΑ: " η Ελλάδα καίγεται κι εμείς ψειρίζουμε τη μαιμού".  Αν σε αυτή τη δήλωση προσθέσουμε την δήλωση Καμμένου που μιλάει για αντισυνταγματικό νόμο τον οποίον ψήφισε (αυτό δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα;)  και την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ δήλωση Βαγενά, που εμμέσως ταυτίζει την υποδούλωση της χώρας για 99 χρόνια με την Τουρκοκρατία, τότε καταλαβαίνει ο καθένας ότι το τσούρμο των παλιάτσων και τσαρλατάνων είναι  ιδιαιτέρως επικίνδυνο! Παρεμπιπτόντως  το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου (όχι τίποτε πλούσιοι δηλαδή)  κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως και τους βουλευτές Δωδεκανήσου που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.

Αλλά δεν σταματούν εκεί:  δια στόματος  του σκουλαρικοφόρου βουλευτού τους Κυρίτση, ο οποίος  ως εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό  έχει χάσει μερικές χιλιάδες "προσφύγων" αφού κανένας δεν ξέρει που βρίσκονται,  μας πληροφορούν ότι όχι μόνο θα μεταβιβάσουν τα βάρη από τους φτωχότερους στους πλουσιότερους αλλά και ότι θα βρουν από τις εφορίες ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα (και οι οποίοι κατά την βλακώδη μαρξιστική λογική του, είναι όλοι πλούσιοι)!  Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, η ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Δεν είναι όμως  μόνο η φαιδρότητα που χαρακτηρίζει τέτοιες δηλώσεις. Διότι λέγοντας ότι με έμμεσους φόρους  θα μεταβιβαστούν τα βάρη στους πλουσιότερους, δείχνουν  πλήρη άγνοια και ασχετοσύνη ως προς τους βασικούς κανόνες της οικονομίας, τους οποίους τους καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε χωρίς να είναι οικονομολόγος:
 Οι αυξήσεις φόρων στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στα τσιγάρα και στο αλκοόλ, εύκολα πλήττουν αυτόν που αμείβεται με 500 ευρώ το μήνα παρά αυτόν που αμείβεται με 2000 ευρώ ή κάποιον που διαθέτει περιουσία και βλέπει την αύξηση 1, 2 ή και 5 ευρώ σαν καραμελίτσες. Αν αυτό το απλό παράδειγμα δεν είναι κατανοητό, τότε μιλάμε για παντελή απουσία λογικής.

Ο "ανταρτοπόλεμος" το οποίον ισχυρίζεται (πάλι δια στόματος Κυρίτση) ότι θα κάνει η κυβέρνηση επ΄ ωφελεία των αδύναμων οικονομικά Ελλήνων, περιέχει τέτοια φορολογική καταιγίδα άμεσων φόρων, οι οποία πάλι θα πλήξει τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας, αλλά έμμεσα.

H φορολογική επίθεση στις επιχειρήσεις (29%), η προκαταβολή φόρου (100%) και λοιπά "αναπτυξιακά" μέτρα, θα επιτύχουν δύο αποτελέσματα:
οι επιχειρήσεις θα κλείσουν ή θα μετακομίσουν στα Σκόπια και στη Βουλγαρία ώστε να ασκούν τις δραστηριότητές τους σε ένα απολύτως ελκυστικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.
Κι αυτά τα δύο αποτελέσματα θα οδηγήσουν ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που ισχυρίζεται ότι θα επιτύχει το τσούρμο που λέγεται κυβέρνηση, αφού στα 1,2  εκατομμύρια ανέργους και 250 χιλιάδες  Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει, θα προστεθούν και μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες. Κι όταν μιλάμε για τέτοιους αριθμούς, όχι μόνο δεν διώχνουμε τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις αλλά προσπαθούμε να προσελκύσουμε και νέες. Αυτός άλλωστε είναι ο ορισμός της Ανάπτυξης.

Συνοψίζοντας και ενισχύοντας τον χαρακτηρισμό του "τσούρμου παλιάτσων και τσαρλατάνων", αναφέρω και την υπόθεση των πλαστών πτυχίων που η "φιλεύσπλαχνη" αριστερή κυβέρνηση προτίθεται να νομιμοποιήσει με νέες εξετάσεις,  παραβλέποντας προκλητικά το νόμο για την πλαστογραφία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην αριστερά δεν αρέσουν οι νόμοι, ειδικά όταν εμποδίζουν την έλευση ψήφων.

Τελικά οι "μπάφοι" του ανεπάγγελτου Καρανίκα, ο οποίος κατά δήλωσή του θεωρεί την καριέρα ως "χολέρα", μάλλον έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζονται από το κυβερνητικό επιτελείο: όχι ως μέσο θεραπείας του καρκίνου όπως ισχυρίζεται ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού (!) του Τσίπρα, αλλά ως μέσο αποφυγής της πραγματικότητας η οποία είναι καταστροφική για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου