2 Φεβ 2015

Ενότητα και Συνεργασία του πατριωτικού χώρου με Σοβαρότητα και Υπευθυνότητα

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος, στο φύλλο της 31ης Ιανουαρίου 2015.

Η εθνικιστική θεώρηση της ζωής και της πολιτικής, επιβάλλει την πολυδιάστατη θεώρηση των όσων συμβαίνουν. Και είναι φυσικό κι επόμενο να μην επικεντρώνεται σε μία μόνο διάσταση της εθνικής μας ζωής (π.χ. οικονομία).  Η αναμενόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, επετεύχθη ακριβώς γιατί ο ελληνικός λαός δεν σκέφτεται εθνικά. Σκοπίμως το πεδίο αντιπαράθεσης μετεφέρθη από το πολιτικό σύστημα στην οικονομία και, δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε όταν προβλέπαμε προεκλογικά ότι ακόμη και  Έλληνες που διατείνονται ότι ανήκουν στη λεγόμενη δεξιά με εθνικά χαρακτηριστικά, ψήφισαν την αριστερά ώστε να «τιμωρήσουν» την λεγόμενη κεντροδεξιά για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε από το 2012 και μετά.


Οι αναλύσεις  για το αποτέλεσμα των εκλογών επικεντρώνονται στην ΕΛΠΙΔΑ που υποτίθεται ότι έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό. Κι αν, για χάρη της συζήτησης, αυτό το δεχθούμε για την οικονομία, δε νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για τους υπόλοιπους τομείς: τον τομέα των εθνικών μας θεμάτων που είναι ανοιχτά, της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την σύνθεση του εθνικού μας ιστού, της ασφάλειας και της αύξησης της εγκληματικότητας αλλά και γενικότερα τον χαρακτήρα που θα έχει το κράτος μας , παραγκωνίστηκαν από το μυαλό του Έλληνα ψηφοφόρου.  Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αυτούς και πολλούς ακόμα τομείς της εθνικής μας ζωής δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο για το που θα οδηγηθεί η χώρα, ακόμη κι αν κάποια πράγματα στην οικονομία βελτιωθούν.

Ο εθνικός χώρος έχει προβλέψει εγκαίρως που οδηγεί την χώρα η μεταπολίτευση και έχει επισημάνει ότι η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσική συνέχεια του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ), που του προετοίμασε το έδαφος.  Και είναι αλήθεια ότι παρά την διάσπαση, τις πολιτικές διώξεις του συστήματος εναντίον του, τον αποκλεισμό του από τα μεγάλα ΜΜΕ της διαπλοκής και τις δικές του ολιγωρίες και παραλείψεις, όχι μόνο στάθηκε όρθιος αλλά κέρδισε για 4η φορά μέσα σε 3 χρόνια (εθνικές εκλογές 2012, περιφερειακές εκλογές 2014, ευρωεκλογές 2014 και εθνικές εκλογές 2015) την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, με σχετικά μικρές απώλειες στις τελευταίες εκλογές. Κι αυτό γιατί, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη Έλληνες που δεν σκέφτονται με την τσέπη και η ΕΛΠΙΔΑ τους πέραν της οικονομίας, περιλαμβάνει και όλους τους άλλους τομείς που προανέφερα.

Συνοψίζοντας υποστηρίζω ότι για να σταματήσει η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ με απρόβλεπτες, για το μέλλον του έθνους, συνέπειες και με δεδομένη την ανικανότητα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να αντιταχθεί σε μια τέτοια προοπτική, μόνο η οικοδόμηση ενός μετώπου εθνικής αντιπολίτευσης με προοπτική εξουσίας είναι η  ενδεδειγμένη και ορθολογική λύση. Ενός μετώπου εθνικών δυνάμεων οι οποίες δεν θα αναλώνονται απολογούμενοι σε παρελθοντολογία αλλά με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και  ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που θα απασχολήσουν την πατρίδα, με την στροφή προς τα αριστερά που θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα.  Κι αυτήν την πρωτοβουλία, καλούνται οι Έλληνες πατριώτες να πάρουν όσο πιο σύντομα γίνεται, χωρίς ΑΡΧΗΓΙΣΜΟΥΣ, ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ και ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ.

1 σχόλιο:

  1. Πιστεύω βαθύτατα πως η αναγκαιότητα της ενότητας του ευρύτερου Εθνικιστικού χώρου ξεπερνάει (έστω και μόνο, για λόγους παγκόσμιας συγκυρίας) τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές φιλοδοξίες εντός και πέριξ του χώρου...Αυτό διεφάνει απο την εξαιρετική συσπέιρωση των Εθνικιστών γύρω απο την Χ.Α....Σίγουρα ο κ. Μιχλολιάκος δεν είναι ο άνθρωπος της επομένης ημέρας...Και αποτελεί πολιτικό παράδοξο η παραμονή του στην αρχηγία της Χ.Α. την ώρα που για το καλό του Έθνους, θα έπρεπε να είχε παραδώσει τα κλειδιά σε κάποιον εκτός κορυδαλλού δια τα περαιτέρω...Κανείς δεν αμφισβήτησε τις ικανότητες αλλά και την επιτυχία του κ. Μιχαλολιάκου μέχρι σήμερα. Οι στοιχειώδεις -΄ομως-κανόνες στρατηγικού σχεδιασμού επιβάλλουν την αποχώρησή του απο την ενεργό πολιτική δράση και την συνέχιση του ωραίου αγώνα του απο θέση υψηλότερη όπως και του αρμόζει. Υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν και πρέπει να συσπειρώσουν όλες τις Εθνικές και πατριωτικές δυνάμεις του τόπου γύρω τους με τον σχηματισμό ενός παλλαϊκού Εθνικού Μετώπου που θα μπορέσει να αντισταθεί στον πόλεμο κατά των Ελλήνων...Η Χρυσή Αυγή είναι σαφώς η κορυφαία δύναμις του Χώρου...Ας αποτελέσει -λοιπόν- και τον ισχυρό πόλο μετασχηματισμού του Εθνικιστικού κινήματος σε Πανελλήνια Πανστρατιά με στόχο την Νίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή