16 Δεκ 2013

Ομιλίες Νίκου Τζιόπα στις Θερμοπύλες (ΒΙΝΤΕΟ)



Οι ομιλίες του Νίκου Τζιόπα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του Εθνικού Μετώπου Λαμίας 
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ- ΙΕΡΟ ΠΥΛΑΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ
το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013.








Φίλες και φίλοι ως γραμματέας της Οργάνωσης Λαμίας του Εθνικού Μετώπου σας καλωσορίζω στον ιστορικό αυτό χώρο και σας ευχαριστώ πολύ που στηρίζετε αυτήν την εκδήλωση.
Είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι του δήμου μας αλλά και των γύρω δήμων δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μεγαλείο και τις προοπτικές που υπάρχουν για αυτό το χώρο.
Είναι γεγονός ότι η εγκατάλειψη από το κράτος και από την δημοτική αρχή, του τόπου αυτού όπου οι Έλληνες έσωσαν την τιμή του πολιτισμένου κόσμου, είναι εμφανέστατη.
Είναι επίσης γεγονός ότι το Ιερό της Πυλαίας Δήμητρας, λίγο πιο πάνω στην αρχαία Ανθήλη βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα μια και η πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου μας αλλά και των γύρω δήμων απλώς δεν το γνωρίζει και δεν φροντίζει κανένας από τους διοικούντες να το προβάλλει και να του προσδώσει τη μεγαλοπρέπεια και την φήμη που του αξίζει.
Ως εθνικιστές θεωρούμε ιερή μας υποχρέωση όχι απλώς να τιμούμε απλώς τη ζωή τους στο χώρο των Θερμοπυλών, όχι μόνο να αναδείξουμε το ιερό της Πυλαίας Δήμητρας όπου καταγράφεται η πρώτη Αμφικτυονία της αρχαίας Ελλάδος η οποία και αποτέλεσε τον πρόδρομο του ΟΗΕ και της ΕΟΚ, αλλά και να συνδέσουμε αυτούς τους χώρους και τα ιστορικά γεγονότα με το σήμερα διότι είναι πασίγνωστο ότι μόνο τα έθνη παράγουν πολιτισμό και αν θέλουμε το ελληνικό έθνος να συνεχίσει να υπάρχει συνεχίζοντας αυτήν την παραγωγή πολιτισμού, πρέπει να το φροντίσουμε.
Το πώς θα γίνει αυτό και πώς μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η περιοχή αυτή, θα σας το αναλύσει στην συνέχεια της εκδήλωσης η υπεύθυνη πολιτιστικών της οργάνωσης Λαμίας του Εθνικού Μετώπου κ. Διώνη Χρηστάκη με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις οι οποίες και θα σας μοιραστούν υπό μορφή ψηφίσματος.
Την ιστορία του ιερού της Πυλαίας Δήμητρας στην αρχαία Ανθήλη, το πόσο σημαντικό ήταν για τους προγόνους μας αλλά και τον λόγο της ύπαρξής του, θα αναλύσει μετά την επίσκεψή μας στο Μουσείο σε κατάστημα του χωριού Θερμοπύλες επειδή η δημοτική αρχή μας απαγόρευσε να κάνουμε την ομιλία μέσα στο Μουσείο, ο κεντρικός ομιλητής μας, υπ. Δόκτωρ της Πολιτικής Φιλοσοφίας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Μετώπου κ. Δημήτρης Γκίκας, τον οποίο και ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνει να παρευρίσκεται σήμερα εδώ.
Θέλω να πω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον Λαμιώτη Δάσκαλο Ευθύμιο Χριστόπουλο ο οποίος για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αλλά βρίσκεται μαζί μας νοητά, στον οποίον και αφιερώνεται η σημερινή εκδήλωση για την σπουδαία συμβολή του στην ανάδειξη του ιερού της Πυλαίας Δήμητρος όπως και για το βιβλίο του ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ το οποίο έχει εκδοθεί από τον Δήμο Λαμιέων το 2005 υπό την επιμέλεια του τότε αντιδημάρχου Πολιτιστικών κ. Γιώργου Σαγιά. Στο χώρο του Μουσείου θα υπάρχει λεύκωμα στο οποίο μπορείτε αν θέλετε να γράψετε τις ευχές σας και τις ευχαριστίες σας για το έργο του ώστε να του το παραδώσουμε.
Τέλος, μετά την ομιλία της κ. Χρηστάκη κι επειδή εμείς τα καλά θα τα λέμε, σας καλώ να μεταβούμε στο πραγματικά καινοτόμο Μουσείο Θερμοπυλών, όπου θα το γνωρίσουμε από κοντά και θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της μάχης των Θερμοπυλών σε τρισδιάστατη οθόνη.
Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Είναι τιμή για μένα προσωπικά αλλά και για τα μέλη και στελέχη του Εθνικού Μετώπου, να βρισκόμαστε ανάμεσα σε ωραίους  Έλληνες που δεν ξεχνούν ότι η παράδοσή μας είναι η ψυχή μας.
Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου