Το παρόν, προσωπικό μου ιστολόγιο, αποτελεί τόπο προβληματισμού για τα πολιτικά πράγματα της Πατρίδος μας. Στόχος μου είναι η υπεράσπιση και διάδοση της Εθνικής Ιδέας, της Φυσικής Ιδέας του Ανθρώπου. Και πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για τον Έλληνα Άνθρωπο, ο οποίος κατά τον Περικλή Γιαννόπουλο έχει και τώρα και πάντα, ένα και μοναδικό σκοπό: ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

23 Οκτ 2012

Ανοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Δομοκού κ. Σύρο

Το πλαίσιο στο οποίο κινείται η εθνική μας ζωή τα τελευταία χρόνια έχει δύο συνιστώσες.
Η πρώτη είναι η οικονομική την οποία βιώνει με επώδυνο τρόπο ο Ελληνικός λαός, κάνοντας επίπονες και αλεπάλληλες θυσίες με απώτερο στόχο ένα... αβέβαιο και δυσοίωνο, απ΄ότι δείχνουν τα πράγματα, μέλλον.
Η δεύτερη- και πιό σημαντική κατά τη γνώμη μου- είναι η βιολογική, η οποία σκοπίμως έχει επισκιαστεί από την πρώτη. Κι αυτό συμβαίνει διότι ο Ελληνικός λαός άλλαξε μεταπολιτευτικά συνήθειες και τρόπο σκέψεως: Αντικατέστησε το μυαλό με την τσέπη.  Ή μάλλον έτσι τον έμαθαν να κάνει. Σημαντικότατοι παράγοντες που επιτείνουν το πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα, η παράνομη μετανάστευση διότι αποσυνθέτουν τον εθνικό και κοινωνικό μας ιστό. Και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτήν την κατάσταση έχουν άμεσο αντίχτυπο στην παιδεία, την υγεία, στην εθνική μας ασφάλεια.

Μέσα σε αυτό το δυσοίωνο και με απρόβλεπτες συνέπειες πλαίσιο, μια απόφαση του Δημάρχου Δομοκού κ. Σύρου ήρθε να δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία:  Η ίδρυση Αλβανικού σχολείου στο Δομοκό, η οποία μάλιστα τιμήθηκε δεόντως με επίσημη εκδήλωση στην οποία παρέστη ο Αλβανός πρέσβης ο οποίος και ... τιμήθηκε(!) από τον δήμαρχο Δομοκού κ. Σύρο.
Τα ερωτήματα που γεννιώνται είναι πολλά και μάλιστα κυκλοφορούν κατά κόρον στο διαδύκτιο, σε άρθρα κ.λ.π. Δεν θα σταθώ σε αυτά που αναφέρονται στα Ελληνικά σχολεία που ερημώνουν στην Ελληνική περιφέρεια λόγω της κρίσης αλλά και της υπογεννητικότητας, ούτε στα εμπόδια που βάζει το Αλβανικό κράτος στην ίδρυση Ελληνικών σχολείων της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου. Ούτε θα ρωτήσω πόσοι Έλληνες έχουν ενδιαφερθεί να μάθουν την Αλβανική γλώσσα, μια και το αναφέρει ως δικαίωμα η ανακοίνωση του δήμου. Ούτε χρειάζεται εδώ να αναφέρω τη δράση και προπαγάνδα του UCK και των "Τσάμηδων" στην Ελλάδα υπέρ της Μεγάλης Αλβανίας. Ούτε επίσης τους διωγμούς των Ελλήνων στη Β. Ήπειρο. Αυτά είναι γνωστά.
 Θα θέσω ορισμένα εύλογα ερωτήματα, όμως, που δεν έχουν τεθεί κατά τη γνώμη μου και προκαλούν απορία:
Δεν είναι πρόκληση σε τόσο δύσκολους για τον Ελληνικό λαό καιρούς, να παραχωρείται δωρεάν κτίριο για τη μόρφωση των Αλβανοπαίδων;
Γιατί η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει με επίσημη τελετή  και για ποιόν ακριβώς λόγο τιμήθηκε ο Αλβανός πρέσβης σε αυτή;
Σε ανάλογη απαίτηση μουσουλμάνων για δημιουργία τεμένους, είναι έτοιμος ο κ. Δήμαρχος να τους  παραχωρήσει χώρο που ανήκει στο δήμο;
Επειδή αρκετός λόγος έχει γίνει για την ένταξη των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία μέσω της Ελληνικής παιδείας, τί ακριβώς εξυπηρετεί η διευκόλυνση από μέρους της δημοτικής αρχής,  της Αλβανικής εκπαίδευσης των Αλβανών μαθητών;
Τέλος, ως δημότης Λαμιέων, είμαι πολύ περίεργος να δώ την αντίδραση του Δημάρχου Λαμιέων σε αντίστοιχο αίτημα.

Μετά τιμής
Νικόλαος Τζιόπας
Λαμία

1 σχόλιο:

  1. και ο δημαρχος μπορει να αποφασιζει αυτονομα για την παραχωρηση χωρου του δημου σε ξενο κρατος για δραστηριοτητες ξενου κρατους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή