Το παρόν, προσωπικό μου ιστολόγιο, αποτελεί τόπο προβληματισμού για τα πολιτικά πράγματα της Πατρίδος μας. Στόχος μου είναι η υπεράσπιση και διάδοση της Εθνικής Ιδέας, της Φυσικής Ιδέας του Ανθρώπου. Και πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για τον Έλληνα Άνθρωπο, ο οποίος κατά τον Περικλή Γιαννόπουλο έχει και τώρα και πάντα, ένα και μοναδικό σκοπό: ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

20 Αυγ 2012

Εθνομελλοντισμός, του Γιώργου Σαγιά


(Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το άρθρο του Γιώργου Σαγιά* με τίτλο "Ψηφίδες για τον εθνομελλοντισμό" και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Patria που κυκλοφορεί, τεύχος 33, Ιούλιος- Αύγουστος 2012)


".....Εν κατακλείδι: Μέσα σε ένα ζοφερό παγκόσμιο και εξαιρετικά δυσοίωνο ελληνικό περιβάλλον, οι συγκρούσεις έχουν μετατοπιστεί από το ταξικό πεδίο στο εθνικό, φυλετικό αλλά και θρησκευτικό πεδίο. Η μετατόπιση αυτή είναι πολυπαραγοντική και δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί είτε ως αντίδραση στην επέλαση της παγκοσμιοποιήσεως είτε ως μεταβατικό στάδιο προς αυτή. Για τους εθνικώς σκεπτόμενους, η πρώτη εξήγηση είναι πιό κοντά στις απόψεις τους γιατί - εν τέλει- διέρχεται δια της συγκρούσεως εθνών και συλλογικοτήτων και πάντως με φιλολαική εθνική προοπτική και όχι ατόμων- υπηρετών των μεγάλων παγκοσμίων ομαδώσεων (lobbies) με αντιλαική διεθνική προοπτική μιας κάστας χρηματανθρώπων "μετανθρώπων"...."
*Ο Γιώργος Σαγιάς είναι ιστορικό στέλεχος του εθνικιστικού κινήματος και δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου