18 Ιουλ 2012

Άδωνις και "Πατριωτικές στροφές" της ΝΔ

Σε μια συνέντευξή μου προεκλογικά, είχα δηλώσει ότι ο Έλληνας εθνικιστής και πατριώτης δεν πάει στη ΝΔ. Λοιδωρήθηκα τότε από πολλούς φίλους και κατηγορήθηκα για μεροληψία.  Δεν χρειάστηκε να επιχειρηματολογήσω και πολύ επί της απόψεώς μου διότι περίμενα ότι σχετικά σύντομα θα επιβεβαιωθώ  πανηγυρικά.
Και η επιβεβαίωση ήρθε από τον, μέχρι πριν λίγους μήνες,  βουλευτή του ΛΑΟΣ και  σήμερα της ΝΔ, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.  Σε εκπομπή που παρουσιάζει ο ίδιος στο Blue Sky, στις 16 Ιουλίου 2012, την οποία βρήκα στο youtube με τον τίτλο «Συνέπεια (!!!! )* και  Έλεγχος εξουσίας»,  (http://www.youtube.com/watch?v=66bxUV4IHZo&list=PL4CA6C550DA2BBC16&index=5&feature=plcp ), ο κ.  Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με λίγα λόγια στις προθέσεις της ΝΔ όσον αφορά το Νόμο για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας (Νόμος Ρακούση).  Αντιπαρέρχομαι τα όσα πολύ σωστά ανέφερε για το διαχωρισμό των όρων Ιθαγένεια και Υποκοότητα διότι απλώς εξέφρασε μια δική του πεποίθηση και όχι τη θέση της ΝΔ για το θέμα μια και τέτοια θέση δεν υπάρχει στην αντζέντα της ΝΔ. Εκείνο όμως που υπήρξε προεκλογικά στην αντζέντα της ΝΔ ήταν η κατάργηση του Νόμου Ραγκούση. Κι από όσα φιλοτίμως υπεστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, συμπεραίνω ότι και αυτό το θέμα (όπως συνέβη με την περίφημη Αναδιαπραγμάτευση) οδεύει προς τον κάλαθο των αχρήστων.
Δύο, βασικότατα κατ΄εμέ, επιχειρήματα του κ. Γεωργιάδη στην συγκεκριμένη εκπομπή, διαψεύδουν τις ελπίδες για κατάργηση του αισχρότατου νόμου, αλλά και για μια τολμηρή και αποφασιστική λύση στο ζωτικότατο για τον Ελληνισμό πρόβλημα της απόκτησης Ιθαγενείας και της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών κατά συνέπεια:

Επιχείρημα 1ο: «Να μην βιαζόμαστε να ασχοληθούμε με το Νόμο Ραγκούση και να περιμένουμε αυτός να κριθεί οριστικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η οριστική απόφαση του ΣΤΕ δεν μπορεί να αργήσει και τόσο πολύ» (!!!)*
Δηλαδή, από ότι μπορεί να καταλάβει ο καθένας, αν το ΣτΕ για διαφόρους λόγους αργήσει λίγο να βγάλει την απόφασή του, εμείς θα μείνουμε με την ...... «ευχή» του κ. Γεωργιάδη στο «χέρι».... Διότι στο μεταξύ, άνετα θα έχουν νομιμοποιηθεί και θα έχουν αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια ορισμένες εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες....(!!!)*

Επιχείρημα 2ο: «Αυστηροποίηση του Νόμου Ραγκούση» (!!!)*
Εδώ το πράγμα ξεφεύγει τελείως από τη σφαίρα της σοβαρότητος. Απ΄τη μία ο κ. Γεωργιάδης εύχεται να βγεί γρήγορα η απόφαση του ΣτΕ όπου θα καταργεί το νόμο Ραγκούση κι από την άλλη υποστηρίζει με θέρμη τη θέση της ΝΔ για «αυστηροποίησή» του. Καμμιά κουβέντα για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του.

Τα επιχειρήματα αυτά, είναι  κατά τη γνώμη μου «πέταμα της μπάλλας στην εξέδρα» με έναν τρόπο μάλιστα, απροκάλυπτα αισχρό και ανεύθυνο.  Διότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί με ευχολόγια να μας πείσει ότι το θέμα θα λυθεί από το ΣτΕ κι όχι από το κόμμα το οποίο στην προεκλογική του αντζέντα ήταν εντελώς ξεκάθαρο: Κατάργηση του νόμου Ρακούση (!!!)*
Αυτές οι σκέψεις αφιερώνονται στους Έλληνες που εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Ιδιαίτερα δε, στους  βουλευτές, πολιτευτές και ψηφοφόρους της ΝΔ, που την ακολούθησαν επικαλούμενοι τον πατριωτισμό τους, ονειρευόμενοι μια "πατριωτική στροφή" της ΝΔ.  Όσον αφορά τον κ. Γεωργιάδη νομίζω ότι έκανε ακόμα ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της πολιτικής του φιλίας με τον ανεκδιήγητο Προκόπη Παυλόπουλο.

Υ.Σ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκάλεσε τη διαγραφή του από τον ΛΑΟΣ διότι ψήφισε τη Δανειακή Σύμβαση μια και θεώρησε ότι σε ένα σημαντικότατο και κεντρικότατο ζήτημα είχε διαφωνία με την πολιτική του κόμματός του. Αυτό προς υπενθύμιση, για την καλύτερη ιεράρχηση των σημαντικών και κεντρικών ζητημάτων που απασχολούν το Ελληνικό έθνος.

*Τα θαυμαστικά στο κείμενο είναι δικά μου.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!!!!!!ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΠΑΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή