Το παρόν, προσωπικό μου ιστολόγιο, αποτελεί τόπο προβληματισμού για τα πολιτικά πράγματα της Πατρίδος μας. Στόχος μου είναι η υπεράσπιση και διάδοση της Εθνικής Ιδέας, της Φυσικής Ιδέας του Ανθρώπου. Και πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για τον Έλληνα Άνθρωπο, ο οποίος κατά τον Περικλή Γιαννόπουλο έχει και τώρα και πάντα, ένα και μοναδικό σκοπό: ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

8 Μαρ 2012

H Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς

Με αφορμή την κριτική που έκανε ο κ. Καστάνης ( http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=46308:------20-----&catid=46:arthra&Itemid=8 )προσφάτου άρθρου μου στο Lamiareport με τίτλο «πατριώτες στη βουλή, για την Ελλάδα που μας αξίζει»,( http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=46046:2012-03-01-23-28-27&catid=46:arthra&Itemid=8 ) θα ήθελα να εκφράσω μέσω της πάντα φιλόξενης σελίδας σας, κάποιες σκέψεις μου:

Κύριε Καστάνη
Ως ιστορικός, μπήκατε στον κόπο να μας υπενθυμίσετε την σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδος χρησιμοποιώντας.... μαθηματικά (!), με τις προσθαφαιρέσεις σας ως προς τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη «δεξιά». Και το κάνατε αυτό, στην προσπάθειά σας «ανατρέψετε» την άποψή μου (και όχι μόνο δική μου) ότι ζούμε μια ιδεολογική ηγεμονία των αριστερών ιδεών και κοσμοαντίληψης.
Μπήκατε στον κόπο, επίσης, να «στολίσετε» με διάφορα κοσμητικά επίθετα και χαρακτηρισμούς όπως «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα», «ακροδεξιά», «ολοκληρωτισμός», «ανελευθερία» κ.λ.π., μια ολόκληρη παράταξη η οποία ανέλαβε την Ελλάδα ισοπεδωμένη από το Γερμανό κατακτητή (1941- 1944) και τους εγχώριους οπαδούς του Στάλιν (1946-1949), και την έκανε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ κράτος κι όχι «σοσιαλιστική κόλαση». Εκείνο που εντελώς ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ αποκρύψατε στο άρθρο σας, είναι τα «έργα και ημέραι» της Αριστεράς όλη αυτή την περίοδο, τα οποία και επηρέασαν αυτό που ονόμασα ιδεολογική της ηγεμονία στις μέρες μας . Άν και δεν είμαι ιστορικός, θα σας υπενθυμίσω ορισμένα, για δύο λόγους:
Πρώτον, για να ξέρουν οι αναγνώστες τί είναι εκείνο που πολεμώ ιδεολογικά και έχει επηρεάσει σε μέγιστο βαθμό τη ζωή των νεοελλήνων και
δεύτερον, για να αμφισβητήσω ευθέως την αντικειμενικότητα του άρθρου σας. (Είναι τόση η αντικειμενικότηττά σας, ώστε το μόνο για το οποίο κατηγορείτε το ΚΚΕ, είναι ότι με την υπογραφή της συμφωνίας της Βάρκιζας το ΚΚΕ ...υπέγραψε την αυτοκαταστροφή του!!!)
«Δεν θα πάψουμε την πάλη μας για την ανεξαρτησία του Μακεδονικού λαού» Πρωτοσέλιδο της εφημερίδος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (επίσημο όργανο του ΚΚΕ) 23 Μαρτίου 1931.
Νίκος Ζαχαριάδης, με αφορμή το ΟΧΙ του «στυγνού δικτάτορα», όπως τον αποκαλείτε: «ο Μεταξάς κάνει πόλεμο φασιστικό και καταχτητικό»!!! (ΚΚΕ επίσημα κείμενα, τόμος 5ος, σελ. 274)!!! Δηλαδή ο Γ.Γ. του ΚΚΕ μας λέει λίγο πολύ, ότι δεν έπρεπε να πολεμήσουμε τους Ιταλούς κατακτητές.
(και μια υποσημείωση για εσάς κ. Καστάνη. Ως ιστορικός σίγουρα θα γνωρίζετε, ότι ο «στυγνός δικτάτορας» ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ Ι.Κ.Α., ΕΦΗΡΜΟΣΕ το 8ΩΡΟ, ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ κ.λ.π.........)
Ένα άλλο «αξιοσημείωτο γεγονός» είναι τα ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ σύμφωνα του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς κατακτητές που παρουσιάζονται στο βιβλίο του (πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, όχι κάποιου «δεξιού») στρ. Δ. Χονδροκούκη, με τίτλο «Γκρεμίζω το θρύλο του Άρη Βελουχιώτη» από τις εκδόσεις ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, 1992. Τα οποία βέβαια σταμάτησαν «όλως περιέργως», όταν η Γερμανία επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ!!!
12/7/1943, Σύμφωνο του Πετριτσίου: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (ΚΚΒ), συμφωνούν για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, υπό την επίβλεψη των Βουλγάρων!!! (ειδικά για το θέμα της Μακεδονίας μας, μια απλή αναζήτηση στο διαδύκτιο θα σας βοηθήσει να βρείτε τις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ θέσεις του ΚΚΕ. Αλλά ως ιστορικός, ασφαλώς τις γνωρίζετε....)
Θα σταματήσω εδώ με τα ιστορικά παραδείγματα. Για περισσότερες πληροφορίες για τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται (εσείς είμαι σίγουρος ότι τα ξέρετε) προτείνω μια απλή αναζήτηση στο google με τις λέξεις: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.
Το πως συνδέονται αυτά με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, που αναφέρω στο άρθρο μου, είναι οφθαλμοφανέστατο τα τελευταία 30 χρόνια:
Προσκυνήματα σε τόπους εξορίας των αριστερών «αγωνιστών» (για ποιό πράγμα αγωνίστηκαν το είδαμε πιο πάνω) από πολιτικούς όλου του ιδεολογικού φάσματος αλλά απουσία από τις γιορτές στο Γράμμο και στο Βίτσι, λές και εκεί δεν πέθαναν Έλληνες... Τιμή στο Βελουχιώτη (τον εξολοθρευτή του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων του Συνταγματάρχη Ψαρού και όχι μόνο, για να μην ξεχνιόμαστε), καμμία τιμή για τους μαχητές του Ελληνικού στρατού που δεν επέτρεψαν να γίνει η Ελλάδα Σοβιετική επαρχία. Και φυσικά, αριστερός ιδεολογικός προσανατολισμός της Ελληνικής νεολαίας, παρουσίαζοντάς της ως πρότυπα, συνεργάτες και υποχείρια ξένων δυνάμεων.
Πέρα από τα ιστορικά στοιχεία υπάρχει και η σημερινή πραγματικότητα, η οποία και χτίστηκε μεταπολιτευτικά:
Ο όγκος του δημόσιου τομέα,
οι αντιπαραγωγικές και ζημιογόνες ΔΕΚΟ,
το «τέρας» της γραφειοκρατίας,
η κυριαρχία των αριστερών ιδεών στους επαγγελματίες εργατοπατέρες των συνδικαλιστικών κινημάτων.
Όλα αυτά, εγώ τα ονομάζω ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ του κράτους. Εσείς πώς αλλιώς θα τα ονομάζατε;
Τα ιδεολογικά μανιφέστα και τα πολιτικά προγράμματα των αριστερών κομμάτων στην Ελλάδα τα έχετε υπ΄όψιν σας;
Η «δικτατορία του προλεταριάτου» σας φαίνεται… δημοκρατικό πολίτευμα; Από πού κι ως πού χαρακτηρίζεται ως «προοδευτικός», ο θαυμαστής δικτατορικών καθεστώτων (Κούβας, Β. Κορέας, Αλβανίας του Χότζα, πρώην ΕΣΣΔ, κ.λ.π.);
Το «πανεπιστημιακό άσυλο» (που ευτυχώς καταργήθηκε) σε ποιό ΣΟΒΑΡΟ κράτος του κόσμου ισχύει; Γιατί ίσχυε τόσα χρόνια, τη στιγμή που μόνο η αριστερά το υποστήριζε φανατικά αφού μόνο αυτήν εξυπηρετούσε; (και το υποστηρίζει βεβαίως, όπως το υποστήριξε και στην ψηφοφορία της βουλής).
H «ασυλία» της αριστεράς από πολλά ΜΜΕ, ιδιαίτερα από την κρατική τηλεόραση σας πέρασε απαρατήρητη; Την Ελληνική ταινία Παύλος Μελάς, που εξυμνεί το Μακεδονικό αγώνα και τους ήρωές του, πόσες φορές την είδατε; Η ταινία ΕΛΕΝΗ του Νίκου Γκατζογιάννη, που περιγράφει τα εγκλήματα αλλά και τη φύση του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, γιατί δεν έχει παιχτεί από την ΕΡΤ, σε αντίθεση με τις ταινίες που το εξυμνούν;
Δεν ξέρετε τίποτα για το «κάλεσμα αγώνα» κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα το κάψιμο περιουσιών από ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ; Και μάλιστα, χωρίς τιμωρία;
Το κλείσιμο των λιμανιών αλλά και μεγάλων ξενοδοχείων στην καρδιά της τουριστικής περιόδου από τους «αγωνιστές» του ΠΑΜΕ, σας φαίνεται για «δεξιά» ηγεμονία;
Να πάμε λίγο στην παιδεία:
Τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον Καραολή, τον Δημητρίου, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τους γνωρίζουν οι νεοέλληνες; Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ των Ελλήνων της Κύπρου ενάντια στους Άγγλους κατακτητές, η ΕΟΚΑ, ο στρατηγός Γρίβας, σε ποιό σχολείο διδάσκονται; Πως τους τιμάει το κράτος τη στιγμή που οι αριστεροί κατσαπλιάδες απολαμβάνουν τιμές ηρώων;Είναι τυχαίο ότι ένα λιβελογράφημα εναντίον του Ελληνισμού κάποιας Ρεπούση, παραλίγο να διδασκόταν στους μαθητές του δημοτικού, αν δεν αντιδρούσαν δυναμικά οι Έλληνες πατριώτες;
Δεν ξέρω πόσο χρονών είστε και μαθαίνατε ΕΠΟΝΙΤΙΚΑ τραγουδάκια στο σχολείο, αλλά εγώ μεγάλωσα με το «έχω μια αδερφή» που αναφερόταν στο δράμα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, το οποίο στα πλαίσια των «δημοκρατικών διαπιστευτηρίων» της ΝΔ, καταργήθηκε απ΄τα σχολεία. «Φασιστικό» κι αυτό; Ή θα μου πείτε ότι το «στην Αγιά Σοφιά αγνάντια βλέπω τα ευζωνάκια» είναι «ακροδεξιό» τραγούδι και καλά έκανε κι αποσύρθηκε κι αυτό από τις μαθητικές γιορτές;
Κάτι αναφέρατε για «ισότητα»:
Με ποιό δικαίωμα το νεοελληνικό κρατίδιο, επέτρεψε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ την είσοδο εκατομυρίων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ψηφίζοντας μάλιστα και τον επαίσχυντο νόμο «περί Ιθαγένειας»; Νομιμοποιώντας, δηλαδή, την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ; Σας φαίνεται εσάς σαν «δεξιά» πολιτική το γεγονός; Γιατί εγώ το λέω πολτοποίηση και ισοπέδωσι λαών διαφορετικής καταγωγής και ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ προσανατολισμός του κράτους. Τα θλιβερά αποτελέσματά της βιώνουμε σήμερα. Κάτι θα έχετε ακούσει για την κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα ή για τους δείκτες εγκληματικότητας, στο όνομα του «ανθρωπισμού» αλλά και την αποσύνθεση του εθνικού μας ιστού, με το 20% του πληθυσμού να αποτελείται από αλλοδαπούς. Μόνη και μονίμως ευχαριστημένη με την κατάσταση, η αριστερά. Η οποία κι έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράπσιση οποιουδήποτε μή Έλληνα. Όταν είναι και παράνομος, η «καλύτερή» της! Ρώτησε κανένας τον Ελληνικό λαό αν αυτό θέλει; Διότι ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις, άλλα λένε...
Εκεί που πραγματικά αποθεώσατε την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ήταν το ανακάτεμα εννοιών όπως εθνικισμός, εθνικοσοσιαλισμός, φασισμός, πατριωτισμός, ακροδεξιά κ.τ.λ. Μια ματιά σε κάποιο λεξικό ελπίζω ότι θα σας ξεμπερδέψει. Διότι έχοντας στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής ενοιολογίας, θα σας πω ότι αδυνατώ να καταλάβω πώς κάποιος μπορεί ταυτόχρονα να είναι Φασίστας και Εθνικοσοσιαλιστής μια και πρόκειται για δύο διαφορετικά κινήματα που αντιπροσωπεύουν δύο εντελώς διαφορετικά πολιτικά συστήματα αλλά και διαφορετικούς λαούς. (Για να μην ψάχνετε, δεν πιστεύω σε κανένα από τα δύο). Έχω να παρατηρήσω όμως ότι μιλάτε για μια εποχή που ο μέγας υπερασπιστής της δημοκρατίας στρατηγός Πλαστήρας, έκανε καμμιά δεκαριά κινήματα. “Φασίστας” κι ο «Μαύρος καβαλάρης»; Ή μήπως κι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε κι αυτός κίνημα ήταν «ακροδεξιός»;
Και για να σας απαντήσω στο ερώτημά σας ως προς το τί θεωρώ εγώ «Πατριωτικό χώρο» θα σας πώ ότι μέλη του είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική και εμφορούνται από τις ιδέες του Έθνους και της Ελευθερίας. Πέρα από τα στενά κομματικά πλαίσια.
Είμαστε όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι τα έθνη υπάρχουν και εμείς θέλουμε να συνεχίσουν να υπάρχουν κυρίαρχα, διότι σκοπός των εθνών είναι η παραγωγή πολιτισμού. Κι εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε στην παγκόσμια πολιτιστική παραγωγή ως Έλληνες και τίποτα άλλο.
Είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε το κράτος να προσπαθεί να βοηθάει τα ταλέντα αυτού του λαού, που μια ζωή ήταν έμπορος, ναυτικός, καλλιτέχνης και γεωργός κι όχι δημόσιος υπάλληλος.
Είμαστε όλοι εμείς που γοητευόμαστε από τον αγώνα των ηρώων του ΄21 και των αγωνιστών της ΕΟΚΑ κι όχι από τον αγώνα των ορφανών του Στάλιν.
Είμαστε όλοι εμείς που αγαπάμε τους Έλληνες ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης μια και πιστεύουμε στη συνεργασία κι όχι στην πάλη των τάξεων. Όλοι εμείς που την έννοια ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την πιστεύουμε πρώτα απ΄όλα για τους ομοεθνείς μας, όπως οι φυσικοί νόμοι ορίζουν.
Είμαστε εμεί που αποθεώνουμε το εθνικό σύνολο κι όχι το άτομο.
Είμαστε όλοι εμείς που διαβάζουμε Μακρυγιάννη κι όχι Μαρξ.
Ε, δεν θα με συγκρίνετε και με τους Ναζί, επειδή αγαπάω το έθνος μου και θέλω να συνεχίσει να υπάρχει μέσα από ένα ισχυρό και εύνομο εθνικό κράτος να το υποστηρίζει.
Κύριε Καστάνη,
Όταν πρόκειται να υπερασπιστώ τις ιδέες μου, το κάνω πάντα δημοσίως και ασφαλώς θα κριθώ. Την πολιτική μου πορεία τη διάγω στο φως, μακρυά από σκοτεινές λέσχες. Κι αυτό σαν απάντηση στις παρατηρήσεις σας περί «ακροδεξιάς ρητορικής». Σας καλώ να κάνετε το ίδιο με θάρρος και μην προσπαθείτε να δώσετε κύρος στα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ επιχειρήματά σας, μέσω της ιδιότητάς σας ως ιστορικού. Δεν σας γνωρίζω κι ούτε μπορώ να σας κρίνω σαν επιστήμονα. Αν κρίνω όμως από τις ιστορικές σας αναφορές, μεροληπτείτε. Διότι όλα όσα σας προανέφερα ως αποδείξεις της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς, δεν έχουν να κάνουν με το πόσο κυβέρνησαν «δεξιές» κυβερνήσεις την Ελλάδα. Διότι η «δεξιά» ΝΔ, ειδικά στα θέματα της μετανάστευσης, του πανεπιστημιακού ασύλου και στη γιγάντωση του κράτους, πολιτεύθηκε ως ιδεολογική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και το ΠΑΣΟΚ φυσικά. Και δεν χρειαζόταν μια τόσο λεπτομερέστατη ανάλυση των ετών που κυβέρνησε η κατ΄εσάς «δεξιά», αν και απ΄τα γραφόμενά σας συμπαιρένω ότι σκοπός σας ήταν να μας πείτε, ότι ΔΕΝ κυβέρνησε η αριστερά άρα δεν υπάρχει η ιδεολογική της ηγεμονία.
Σας απαντώ ότι απλά, δεν χρειάστηκε! Τα φοβικά σύνδρομα και η ανικανότητα της «δεξιάς» μεταπολιτευτικά, αποτέλεσαν τον θρίαμβο των αριστερών ιδεών χωρίς καν να συμμετέχει η αριστερά στην κυβέρνηση. Και φυσικά η μέγιστη βοήθεια του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ, την δεκαετία του ΄80 που παράλληλα με τη μαρξιστοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, έθεσε τις βάσεις της καταστροφής που βιώνουμε σήμερα.
Με εκτίμηση


Νικόλαος Τζιόπας

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Lamiareport
http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=46451:2012-03-07-15-12-46&catid=46:arthra&Itemid=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου