22 Φεβ 2012

Κατά φαντασίαν Αντισημιτισμός

Όσες φορές έχω αρθρογραφήσει σε κάποιο μέσο, ασχολούμαι κυρίως με ζητήματα που αφορούν το Ελληνικό έθνος και το Ελληνικό κράτος. Πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή των Ελλήνων και πώς αυτή μπορεί, κατά τη γνώμη μου, να γίνει καλύτερη. Σπανίως ασχολούμαι με θρησκευτικά ζητήματα, με εξαίρεση το θέμα του Ισλαμικού τεμένους που με απασχόλησε πρόσφατα, λόγο της πολιτικής σημασίας που έχει, αφού κατά τη γνώμη μου (και όχι μόνο) εγκυμονεί εθνικούς και κοινωνικούς κινδύνους. Όσον αφορά την ενασχόλησή μου με ξένα έθνη, αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής σε σχέση με την Ελλάδα και μόνο.
Μια ανακοίνωση όμως του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (Κ.Ι.Σ.) Ελλάδος, με υποχρεώνει σήμερα να ασχοληθώ με τους Ισραηλίτες. Κι αυτό, όχι γιατί έχω κάτι εναντίον τους- το αντίθετο. Ως λαός, μπορώ να πω ότι δεν μου κάνουν και ιδιαίτερη εντύπωση, μια και με εντυπωσιάζουν λαοί και έθνη τα οποία έχουν επιδείξει διαχρονικά κάποια πολιτιστική κληρονομιά. Ο Εβραικός λαός, μπορεί να είναι πασίγνωστος για το ολοκαύτωμα που υπέστη κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, για τις επιδόσεις του στα οικονομικά ή για τις δολοφονίες αμάχων στην Παλαιστίνη από το κράτος του Ισραήλ, αλλά για πολιτιστικά επιτεύγματα όχι. 
Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι οι Ισραηλίτες της Ελλάδος, είναι Έλληνες πολίτες, Εβραικής καταγωγής και Εβραίοι, ως επί το πλείστον, στο θρήσκευμα. Τώρα γιατί επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Ισραηλίτες και ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του «Ισραηλίτης» και «Εβραίος» είναι άλλο θέμα που θα πρέπει να το εξηγήσουν οι ίδιοι.
Το Κ.Ι.Σ. λοιπόν, με αφορμή την ένταξη των κ.κ. Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία, εξέδωσε μια, πρωτοφανή όσο και ύποπτη, κατ΄εμέ, ανακοίνωση η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και την έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρει ότι «Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της Nέας Δημοκρατίας, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος εξουσίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους απόψεις να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας...» και καταλήγει επισημαίνοντας «η οποία εκφράζει τους φόβους των Ελλήνων Ισραηλιτών, στο θρήσκευμα, με αφορμή συγκεκριμένες, "ατυχείς" δηλώσεις των δύο πολιτικών ανδρών, εις βάρος και των Εβραίων».
Αφού επισημάνω ότι το Κ.Ι.Σ. είναι υποχρεωμένο να παρουσιάσει αυτές που περιγράφει ως «ατυχείς» δηλώσεις των δύο πολιτικών, για να τις κρίνει ο Ελληνικός λαός κι όχι να μιλάει αόριστα, θα ήθελα να εκφράσω ορισμένα ερωτήματα:
Το Ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει ΙΣΟΝΟΜΙΑ για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτου φυλής, εθνικότητας και θρησκείας;
‘Εχει το Κ.Ι.Σ. υπ΄όψιν του κάποια δήλωσι των δύο πολιτικών (υπουργός μάλιστα ο ένας και τέως υπουργός ο άλλος) που να αμφισβητούν το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος;
Προς τί λοιπόν οι άστοχες και ύποπτες, κατά τη γνώμη μου, παρεναίσεις προς το κόμμα της Ν.Δ; Δεν υπάρχουν στις τάξεις της Ν.Δ., Έλληνες Εβραίοι το θρήσκευμα, να συζητήσουν το θέμα με τον Αντώνη Σαμαρά; Εάν και εφόσον υπάρχει θέμα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ, στον οποίον ανήκαν μέχρι πρόσφατα οι δύο πολιτικοί,  δεν είναι δημοκρατικό κόμμα;
Νομίζω ότι η ανακοίνωση αυτή, όχι μόνο γεννά ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν αλλά δυσφυμεί τη χώρα μας διεθνώς και επιβεβαιώνει τα πρόσφατα ανθελληνικά δημοσιεύματα, Γερμανικών κυρίως εφημερίδων και ιστοσελίδων, με αφορμή τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Και μάλιστα σε μια εποχή που το Ελληνικό κράτος ζεί τις κρισιμότερες στιγμές των τελευταίων 40 ετών, παίζοντας ακόμη και την επιβίωσή του. Και κάποιοι, αρέσκονται στο να επιδίδονται στη «μόδα του αντιρατσισμού» δημιουργώντας θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Κι επειδή οι Έλληνες βοήθησαν τους Εβραίους σε καιρούς πάρα πολύ δύσκολους για αυτούς, καλό θα είναι να σεβαστούν το δράμα του Ελληνικού λαού κι όχι να ανακαλύπτουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Πως είναι δυνατόν ένα Ν.Π.Δ.Δ. (!), όπως το, Κ.Ι.Σ. να εκδίδει τέτοιες ανακοινώσεις;
Προ καιρού είχα αρθρογραφήσει για το νέο «αντιρατσιστικό νόμο». Θα ήθελα, λοιπόν, να θέσω ένα ακόμη ερώτημα προς προβληματισμό:
Μια δήλωση του τύπου, “oι Εβραίοι δολοφονούν παιδάκια στην Παλαιστίνη», είναι ρατσιστική;

1 σχόλιο:

  1. Οχι μόνο δεν θα έπρεπε να κάνει τέτοιες δηλώσεις το ΚΙΣ αλλά έχοντας κατά την γνώμη μου πολύ παραπάνω δικαιώματα στην Ελλάδα (π.χ. λογοκρισίας των βιβλιων που πάνε στα σχολεία'άλλο θέμα αυτό) να ξεκινήσουν έρανο για να βοηθήσουν τους Έλληνες ανταποδίδοντας τους την ευγνωμοσύνη για την βοήθεια που τους πρόσφεραν στο παρελθόν αλλα κάνοντας και αυτό που πρέπει. Εκεί θα δείξουν έμπρακτα αν όντως αυτά που λένε τα εννοουν η ειναι δάσκαλοι που διδασκαν και νόμο δεν κρατήσαν. Επίσης θα μπορούσαν να ξοδεύουν τα χρήματα τους σε Ελληνικά προιοντα για να στηρίξουν τους συμπατριώτες τους που πραγματικά υποφέρουν για να επιβιώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή