2 Φεβ 2012

Με το Πατριωτικό κίνημα "δεν παίζουν"

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες μέρες με αφορμή την αποχώρηση του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, από τη συζήτηση στη βουλή, που αφορά το νομοσχέδιο που προωθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαιωάννου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και όχι μόνο.
Τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται, το ΠΑΣΟΚ δια του υπουργού του.... «χτενίζεται».
Λες και το πρόβλημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τους Έλληνες είναι η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Ή η μετατροπή της διακίνησης λαθρομεταναστών, από κακούργημα σε πλημέλλημα. Κάποιοι σίγουρα έχουν παρανοήσει εντελώς το τί σημαίνει στηρίζω μια κυβέρνηση. Ο ΛΑΟΣ ήταν εξ΄αρχής ξεκάθαρος, στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου για ένα και μοναδικό λόγο: Την αποφυγή κατάρρευσης της χώρας. Πράγμα για το οποίο δέχθηκε σφοδρή κριτική από «εχθρικά» αλλά και «φίλια» πυρά.
Την κατάλληλη στιγμή όμως, και παρά τα συμφωνηθέντα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο κ. Παπαιωάννου δεσμεύθηκε να μην φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή όπως είναι) το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήρθε στη βουλή. Ο ΛΑΟΣ εφαρμόζοντας πλήρως τις ιδεολογικές του αρχές και το πρόγραμμά του, αποχώρησε από τη βουλή και «απείλησε» ακόμη και με αποχώρηση από την κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους. Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Παπαιωάννου και το ΠΑΣΟΚ, βρήκαν σύμμαχο στο επαίσχυντο νομοσχέδιο την πάντα πρόθυμη να δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις, Αριστερά. Είναι γνωστή η «αγάπη» και «στοργή» του άλλωστε από τη θητεία του ως Υπουργός εργασίας τη δεκαετία του ΄90, όταν παρακαλούσε δημόσια (σχεδόν ικέτευε) τους λαθροεισβολείς να προσέλθουν στις Νομαρχίες και να «πάρουν χαρτιά». (Ούτε κι αυτοί  τότε του έκαναν το χατήρι, με συνέπεια να βγαίνει στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και να προσπαθεί να τους πείσει).  Φυσικά, το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, ΔΕΝ θα έρθει στη βουλή και άν έρθει ΔΕΝ θα ψηφισθεί, όσο κι αν θυμώνει και στεναχωριέται ο Υπουργός Δικαιοσύνης και το ΠΑΣΟΚ.
Τρία είναι τα συμπεράσματα, που εγώ τουλάχιστον βγάζω, από το συγκεκριμένο γεγονός:

1. Ο ΛΑΟΣ συμμετέχει με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, φέρνοντας αποτέλεσμα.
2. Ο ΛΑΟΣ παραμένει ΠΙΣΤΟΣ στις ιδεολογικές του διακυρήξεις και πολιτεύεται αναλόγως, όσο κι αν «εχθροί και φίλοι» μιλάνε για «νέρωμα του κρασιού».
3. Η ΝΔ δείχνει να συνέρχεται και να καταλαβαίνει, επιτέλους, σε ποιό ιδεολογικό χώρο ανήκει, αφήνοντας στην άκρη ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ και ΑΛΛΑΖΟΝΙΕΣ του παρελθόντος.


Εκείνο που ευελπιστώ, είναι να «ξυπνήσει» επιτέλους και αυτό που ονομάζουμε «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» (αν υπάρχει και σε όποια έκταση υπάρχει).
Η σύνθεση θα φέρει καλύτερες μέρες για την Πατρίδα και ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος να βοηθήσει.  (κι όχι να στηρίξει χωρίς όρους όπως πολλοί διατείνονται). Ο δικομματισμός ούτως ή άλλως καταρρέει.  Ορισμένοι, όπως ο κ. Παπαιωάννου δεν δείχνουν να το έχουν καταλάβει. Δεν έχουν παρά να  βρουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, άξιους συνομιλητές και συμπαραστάτες.  Γιατί αλλιώς, θα «απολαμβάνει» αυτός και οι όμοιοί του, μόνο κοινοβουλευτικές ΗΤΤΕΣ. Με το Πατριωτικό κίνημα «δεν παίζουν» γιατί θα το πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου