28 Σεπ 2010

Δημόσιος Διάλογος και Περιφερειακές Εκλογές


Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλουν ορισμένοι υποψήφιοι, να αποσυνδέσουν τις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, από οποιοδήποτε "χρωματισμό". Και δεν αναφέρομαι σε κομματικό αλλά σε πολιτικό χρωματισμό. Και αν δεχθούμε ότι για τους δήμους αυτό είναι θεμιτό, στην Περιφέρεια ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Δεν μπορεί ένας θεσμός άκρως πολιτικός, να αποσυνδέεται από την πολιτική με μόνο στόχο-κατά τη γνώμη μου- την ψηφοθηρία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Περιφερειάρχης θα είναι ένας "μικρός πρωθυπουργός" που θα κληθεί να διαχειριστεί ένα σωρό από ζητήματα, τα οποία θα έχουν, βέβαια, τις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, αλλά θα έχουν αμεσότατη σχέση και με κεντρικά ζητήματα που αφορούν όλη την Ελληνική κοινωνία.
Θα είχε ενδιαφέρον να ξέρει ο ελληνικός λαός, όχι μόνο πόσες επενδύσεις, π.χ., έχει στόχο να φέρει στην περιοχή του ο κάθε υποψήφιος, αλλά και ποιά είναι η θέση του και η πολιτική του βούληση, για κεντρικότερα ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους της περιφέρειάς του (λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, ναρκωτικά και σε ορισμένες ευαίσθητες περιοχές, εθνικά θέματα). Θέματα "φωτιά" που θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα στο δημόσιο διάλογο.
Ένα τεράστιο, επίσης, θέμα που θα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα είναι η
άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας και οι ευθύνες που έχουν, τα μεγάλα κυρίως κόμματα, που κυβερνούν διαδοχικά την πατρίδα μας τα τελευταία 36 χρόνια, μια και εμπλέκονται άμεσα σε αυτές τις εκλογές, στηρίζοντας Υποψήφιους Περιφερειάρχες που προέρχονται από τα σπλάχνα τους.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Παρατηρητής Φθιώτιδας. (http://www.paratiritisfthiotidas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5120:2010-10-05-09-17-26&catid=35:arthra&Itemid=54)

1 σχόλιο:

  1. Καλά τα λες αλλά δυστυχώς τα Μ.Μ.Ε. με τις εκπομπές τους αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη οδηγώντας το λαό να σκέφτεται με οικονομικά και όχι με εθνικά κριτήρια. Η οικονομία είναι ένα από τα προβλήματα των Ελλήνων, όχι το μοναδικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή